O premiza subtila


Exista astazi un fel de mentalitate care spune: “Fac ce vreu, atata timp cat nu iti fac tie rau” Aceasta este un slogan satanic, ceea ce putini stiu sau realizeaza, pentru ca este greu sa vezi ce este rau in aceasta fraza!

Strategia subtila a acestei mentalitati, este sa nu faci rau nimanui, ascunzand faptul ca iti poti face tie insuti rau, daca iti permiti sa faci orice, sa iei orice, sa practici orice. Este o strategie inalta. Hristos spune ca noi treubie sa credem in El in mod personal, nu este suficient sa creada fratii nostrii, parintii nostri, ci noi trebuie sa credem. Cu alte cuvinte scopul lui Hristos este sa iti faci tie insuti bine, mai presus de a ajuta pe altii, de fapt atunci devii capabil sa o faci. Dupa cum spuena Martin Luther: “Satana este maimta lui Dumnezeu” El imita tot ce vede la Dumnezeu. Deci el a scos ideea “Fa ce vrei cat timp nu ranesti pe nimeni” asta ascunde adevarul ca iti faci tie insuti rau, daca iti permiti orice, ascunzand aceasta dupa acea fapta buna „cat timp nu faci altora rau”.

2 gânduri despre „O premiza subtila

  1. E imposibil sa faci ce vrei sub pretextul ca iti faci doar tie rau, fara sa ii afectezi pe cei din jur, mai ales pe cei apropiati. Raul pe care ti-l faci se va rasfrange automat asupra oamenilor cu care intri in contact. La fel cum un om dupa voia lui D-zeu radiaza in jurul lui binecuvantare chair daca nu face nu stiu ce fapte marete, la fel omul care isi face de cap in ce priveste propria persoana va emite unde ale pacatului. Asa ca povestea ca nu face rau celor din jur este o pacaleala cu care diavolul prosteste destui oameni mai ales tineri.

  2. Exact roseinthedesert! Cand citeam comentariul tau ma gandeam la vorba aceea: „Este viata mea, fac ce vreu cu ea!” Practic nu este adevarata aceasta fraza. Noi suntem foarte intrepatrunsi, cand faci ceva nu te afecteaza doar pe tine, familia ta adesea sufera mai mult dect tine, si cineva care tine mult la tine poate sa aibe o cadere nervoasa din cauza ta.. Este doar o presupusa ratiune (care slujeste de obicei rebeliunii), dar este iereala in practica.

Lasă un comentariu