Visul lui Iosif

iosif20vindutViata lui Iosif este una din intamplarile cele mai captivante pentru mine! M-am gandit sa fac un articol cu mesajul vietii lui. Am multe intamplari cu acest mesaj, vi-l impartasesc si voua!

Iosif, baiatul lui Iacov, a avut un vis in adolescenta. Erau doua visuri de fapt, care spuneau acelasi lucru, ca el la un moment dat avea sa ingrijeasca de familia lui, parintii si fratii lui. A fost invidiat de fratii lui pentru visul lui, chiar si tatal lui nu intelegea bine ce avea sa insemne visul acela. Dar visul acela venea de la Dumnezeu si in ciuda imprejurarilor potrivnice, el a devenit realitate.

Fiecare din noi avem un vis de la Dumnezeu, nu neaparat primit in somn. Alta data se poate sa primesti si in felul acesta mesaje de la Dumnezeu, dar Dumnezeu vorbeste in multe feluri, dar intotdeauna prin Cuvantul Sau, in conformitate cu acesta.

Aceste aspiratii interioare ale noastre, sunt asa de importante incat nu ne permitem sa ne deschidem in fata oricui, sunt oameni care impartasesc cu nimeni visul lor. Aici ma refer la acele ganduri inalte, curate, nobile, acele visuri despre care vorbesti cu Dumnezeu in rugaciune. As vrea be baza Scripturii sa dau cateva indicatii cu privire la ceste vise.

1. In primul rand nu trebuie sa renunti nicidecum la visul tau. (Acesta poate fi chemarea vietii tale, menirea ta pe pamant. Trebuie sa stii ca visele venite de la Dumnezeu se implinesc cu siguranta, chiar daca trebuie sa treaca un numar de ani, chiar daca trebuie sa treci prin necazuri grele, si chiar daca circumstantele nu iti dau nici o sansa pentru ati implini aspiratia. Toate acestea s-au implinit intocmai in viata lui Iosif, si totusi visul lui a devenit realitate, ba inca el era inaltat nu doar peste familia lui, ci peste intregul Egipt!)

2. In al doilea rand, nu trebuie sa incerci sa implinesti visul cu propriile tale puteri. (Iosif cand a explicat visele pitarului si paharnicului din casa Faraonului, a spus paharnicului, “Sa spui lui Faraon si despre mine ca sunt nevinovat”. A incercat sa intervina prin mijlocul acelui om. A uitat. Nu a fost ajutat deloc. Doi ani a mai stat in inchisoare dupa asta. Stefan, martirul, ne relateaza ca si Moise a avea un vis de la Dumnezeu, sa elibereze pe Israel din robie, si cand a vazut un evreu nedreptatit, a luat o piatra si a ucis pe egipteanul care persecuta pe evreu . 40 de ani a fost pastor la turma socrului sau Ietro. Sa nu incercam sa implinim cu propriile noastre puteri si resurse visele de la Dumnezeu. Acestea vor fi implinite doar prin puterea lui Dumnezeu. Altfel nu vom reusi. )

3. Sa faci din visul tau subiectul tau de discutie cu Dumnezeu in rugaciune. (Iosif, la final, cand fratii lui se temeau de razbunarea lui, el le-a spus: “Voi negresit ati vrut sa imi faceti rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine…” Gen.50,20. Asta arata faptul ca Iosif tot timpul a meditat si a discutat cu Dumnezeu in rugaciunile lui despre visul lui, cum se va implini, cand se va implini, de ce I se intampla toate acestea. Si intr’un final vedem ca Iosif avea raspunsul! Si tu il vei avea, Dumnezeu este acelasi, va fi credincios si fata de tine cu siguranta. Doar sa vorbesti cu El, sa nu alergi la oameni, si Iosif a facut-o odata, nu reusim, sa facem din visul nostru, subiectul nostru de discutie cu Dumnezeu in rugaciune.)

4. Sa fii sfant si credincios tot timpul pana cand visul tau devine realitate. (Sfintenia trebuie sa contiune si dupa aceea, dar este important ca pana atunci sa te pastrezi curat si credincios. Iosif cand a primit visul de la Dumnezeu, viata lui a devenit un cosmar mai apoi. Totul era pe invers. A visat ca va fi inaltat, si a fratii lui erau sa il ucida. A visat ca va fi inaltat, si a ajuns sclav. A visat ca va fi inaltat si a ajuns in inchisoare. Nimic parea sa nu aiba sens. In toate acesta Iosif nu a incetat sa fie sfant si credincios. Cand a fost ispitit de sotia lui Potifar, el nu a cedat, daca a trebuit a lasat si haina de pe el, dar nu s-a compromis. Apoi el era cel mai credincios slujitor, oriunde se afla, in casa lui Potifar, sau in temnita. Asta conditioneaza implinirea visului tau, credinciosia in cele mici te califica pentru lucrarile mari. Aici este scoala lui Dumnezeu pentru implinirea visului tau ulterior! Fii credincios si sfant!)

Atentionari:

· Sa fii smerit. Cand vei fi pe inaltimi, vanturile bat mai tare, daca nu stai lipit de stanca, poti fi trantit. Cu cat esti mai sus, cu atat cazatura este mai periculoasa. Iosif nu si-a schimbat, valorile, credinta sau principiite dupa ce a fost inaltat. A ramas acelas om!

· Fii plind de dragoste. Iosif nu s-a razbunat de fratii lui si nici pe Potifar mai tarziu. Si-a vazut de visul sau. Sa faci si tu la fel!

· Continua sa vorbesti cu Dumnezeu in rugaciune despre visul tau. Dumnezeu iti va da intelepciune sa stii sa rezolvi problemele chemarii. Iosif trebuia sa sa iasa cu intreg Egiptul dintr-o seceta de 7 ani. Daca Dumnezeu nu i-ar fi dat talmacirea visului lui Faraon si intelepciune sa stie cum sa procedeze, el s-ar fi intors cu siguranta in inchisoare… Cand iti traiesti visul tau, chemarea lui Dumnezseu, ai nevoie cel mai mult de Dumnezeu

Sa fiti binecuvantati!

2 gânduri despre „Visul lui Iosif

  1. Pentru mine, a fost intotdeauna fascinant sa urmaresc cum au sunat cuvintele promisiunii, sau in cazul acesta, cum a fost zugravita promisiunea in visul lui Iosif, vis-a-vis de cum s-a implinit acea promisiune. Dumnezeu nu face promisiuni usor de implinit. Dumnezeu nu are nevoie sa ne promita noua ceva. Nu are nevoie sa ne dea viziuni sau cuvinte de cunostinta. El le da insa ca sa putem depasi valea umbrei mortii. Cand trecem pe acolo, sa stim ca nu s-a terminat cu noi, ca El are un plan, iar El mereu Isi implineste toate planurile Lui. Viziunile, visele, proorociile si orice alta forma prin care Dumnezeu ne dezvaluie planurile Lui pentru noi, sunt ca sa nu ne ratacim, ca sa stim ce sa speram cand orice speranta e moarta, cand ne aflam intr-un pamant uscat si fara apa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s