Ce comori ascundem

tb_240_295157_0804_creier2

Oamenii de stiinta au calculat candva ca mineralele din corpul nostru valoreaza aproximativ nouazeci si noua de centi. Datorita inflatiei, poate ca aceasta valoare a crescut la 2,50 $ sau ceva mai mult. Dintr’o alta perspectiva, se estimeaza ca energia produsa e corpul uman, luand in calcul numarul atomilor ce compun o persoana de 75 kg, poate egala o cantitate de energie atomica in valoare de 85 de miliarde dolari!

Desi creierul nostru lucreaza mai putin rapid si mai putin precis decat un computer, depaseste cu mult cel mai avansat computer prin capacitatea sa cu adevarat uluitoare. Reteaua de interconexiuni (sinapse) intre miliardele de celule nervoase (neuroni) din creier are potentialul sa proceseze informatii al caror numar de biti este echivalent cu 2 ori 10 la puterea 13. Un computer modern ar trebui sa fie de cel putin 10.000 de ori mai mare decat un creier de marime medie. (Psichofeedback, Paul Thomas)

Ce insusiri minunate!

“In adevar, insusirile nevazute ale Lui (Dumnezeu), puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la el in lucrurile facute de El.” Romani 1,20

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s