Fii entuziast!

1f29a6153779d7dEntuziasm vine din grecescul en-teos, care inseamna: in Dumnezeu. Un om cred ca experimenteaza cel mai mare entuziasm atunci cand poate spune cu incredintare: „Dumnezeu ma iubeste, este in viata mea si eu sunt in voia Lui!” Toate formele de entuziasm sunt importante dar nici unul nu se compara cu cei ce se pot entuziasma asa prin Hristos.

Entuziasmul implica “sa pui tot ce ai in tot ce faci”

Emerson spnea: “Niciodata nu s-a realizat ceva grandios fara entuziasm”

Entuziasmul spune: “Doamne, sunt atat de entuziasmat sa fiu aici!”. Iar daca nu esti entuziasmat de un loc, pentru ca lui Dumnezeu nu ii place, schimba locul!

Se spune ca pentru a putea fi entuziasmat de un lucru trebuie sa il cunosti foarte bine. Cu alte cuvinte, nu exista nici o cale sa transmiti entuziasm pentru ceva ce nu cunosti. Petrece timp cu ceea ce iubesti, cerceteaza, planifica, aplica, roaga-te! Doar asa vine entuziasmul.

Un zambet poate face foarte mult, el spune: “Esti important. Imi placi!”

Cand vrei sa zambesti, sa fi entuziast, si nu iti vine sa o faci, ideea este ca nu trebuie sa te lasi calauzit de ceea ce simti, ci de ceea ce stii ca trebuie sa faci! Rasplata acestui lucru, nu va intarzia sa apara.

Se spune ca dintre toate lucrurile pe care le porti, expresia fetei este cea mai importanta.

* idei preluate si prelucrate din scrierile lui Schip Ross

2 gânduri despre „Fii entuziast!

  1. Imi place ideea entuziasmului. Insa expresia fetei, zambetul pot sa fie ireale. Eu cred ca a stricat totul cel care a afisat o mica „masca” si pe care l-am vazut.

    Pace!

  2. 3soul:
    Este adevarat ce spui. Exista o diferenta majora intre a dori sa pari entuziast, asta poate transforma pe cineva intr’un ipocrit, si a dori sa fii entuziast, asta iti poate schimba viata, si pe a altora.

    Dar exista si situatia cand esti trist, pentru ca ai o sarcina grea in suflet, si din dragoste pentru copii, sau alti apropiati le zambesti, incercand cu greu sa nu le transmiti povara. Asta cred ca este o virture.. chiar daca in interior esti altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s