Prietenia intre crestini

Aceste indemnuri se refera la relatia dintre un baiat si o fata crestina care au intentia sa faca in totul voia lui Dumnezeu.

Cat de des sa se intalneasca? – Cat sa le fie dor unuia de altul.

Cat de mlut sa coste intalnirea? – Cat de putin (financiar), bunul simt conteaza.

Cat sa dureze prietenia pana la casatorie? – Nu mai mult de patru anotimpuri.

Cum sa sfarseasca relatia de prietenie? – Prin casatorie, daca nu e posibil, sa nu fi facut lucruri pe care sa le regreti.

Ce sa faceti in intalniri? – Cautati impreuna voia lui Dumnezeu, invatati sa daruiti unul altuia, nu sa asteptati unul de la altul, invatati si acceptati diferentele dintre un baiat si o fata, exersati puterea cercetarii de sine, fiecare sa se inbunatateasca pe sine.

Cand sa incepeti prietenia? – Cand se intrevad perspectivele unei casatorii.

Ce varsta sa avem? – Aproape 20 de ani, de preferinta peste.

Ce diferenta sa fie intre noi? – Nu mai mult de cativa ani, sa fie de’o varsta cu tine. Sa nu depaseasca degetele de la maini diferenta dintre voi in ani. De preferat baiatul mai mare.

* Preluat si adaptat dupa Daniel Lucuta

6 gânduri despre „Prietenia intre crestini

 1. foarte frumos …. insa ma gandeam ca poate ai putea sa dai cateva idei mai concrete ca sa stim exact (fara suparare dar sfaturile astea sa nu devina niste clisee). ce te priveste pe tine Domnul sa te binecuvinteze(GBU) in tot ceea ce scrii pe acest blog….fie ca totul sa fie pentru slava Domnului si pentru folosul nostru al tuturor… GBU…!;)

 2. Alex:
  🙂 Imi place interesul si seriozitatea ta totodata.
  Uite am postat un pps cu „ganduri despre prietenie” acolo se vorbeste mult despre prietenie in general. Eu personal cred ca prietenia intre un baiat si o fata trebuie neaparat sa treaca pe aici. Adica daca nu poti fi prieten cu ea, in afara frumusetii, a implinirii fizice intre un baiat si o fata, nu poate fi o relatie de durata.
  Neaparat baiatul si fata trebuie sa fie complementari si nu doar complimentari. Adica frumosul trebuie sa mearga cu utilul si niciodata singur. In lume doar frumosul conteaza, de aceea nu rezista relatia. Dupa ce calitatea relatiei creste, totul este asa de placut si frumos sa vorbesti despre casatorie.

 3. Dragoste si prietenie….
  Se spune ca intr-o zi se intalneste Dragostea cu Prietenia si
  Dragostea o intreaba: – „Daca eu exist… tu ce rost mai ai?”
  Prietenia ii raspunde: -„Eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima…”

 4. “Un prieten este cineva care te cunoaşte aşa cum eşti, înţelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit şi, cu blândeţe, te lasă să creşti în continuare.“

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s