Auto-cunoastere


Ani si ani de-a randul asteptam sa gasim pe cineva care sa ne inteleaga. Ma gandesc la cineva care sa ne accepte asa cum suntem, care sa aibe puterea unui zeu si sa topeasca pietrele cu lumina, care sa ne aduca fericirea in ciuda tuturor vicisitudinilor, care sa se lupte cu balaurii care ne pandesc noaptea, ca sa ne poata transforma in persoana care ne-am dori sa fim. Dar ieri am descoperit ca acest cineva magic este fata pe care o vedem in oglinda: suntem noi si mastile pe care ni le-am faurit. – Richard Bach

Nu putem schimba nimic inainte de a accepta acel lucru. Condamnarea nu elibereaza, ci preseaza. – C G. Jung

Atunci cand te cufunzi in mod constient in dragoste, efectele asupra starii de bine si calitatii vietii te vor motiva si te vor conduce spre o noua dimensiune a constiintei. Rezultatele sunt atat de satisfacatoare, incat rapid capeti o pasiune pentru autocontrol. – Sara Pddison

De fiecare data cand nu-ti urmezi ghidul interior, simti ca-ti pierzi energia, orientarea, ai senzatia ca ceva spiritual moare in tine. – Shakti Gawain

5 gânduri despre „Auto-cunoastere

 1. auto-cunoasterea e un proces ce presupune multa perseverenta si vointa.
  e ca si cand ai strabate un labirint ca sa ajungi in centru-acolo unde se presupune ca este esenta fiintei tale interioare.
  a te autocunoaste inseamna te apropia de propria ta inima,a te accepta(ceea ce uneori e greu)si a fi multumit cu ceea ce ai gasit.
  autocunoasterea e un pas spre maturizare ca individ.

 2. Asa este, este un pas spre maturizare. Cand te apropii de Dumnezeu, te vezi pe tine mai bine, pentru ca El iti vorbeste despre tine, si cand te apropii de tine, incepi sa il vezi pe Dumnezeu, El te-a creat o faptura asa de minunata. (intr-un sens, exista si o tragedie legat de om: caderea in pacat).

 3. Cred ca este o pierdere de timp sa incercam sa ne cunoastem pe noi insine prin autoexplorare samd.
  Inima este deosebit de inselatoare , si nu numai ea.
  Ca sa aflam cine suntem trebuie sa ne silim sa-L cunoastem pe El (Hristos) si sa-L imitam in totalitate.Atunci se vor suprapune primul Adam (noi in faza initiala a creatiei ) cu al doilea adam (Hristos).Astfel redevenim progresiv ceea ce am fost si am pierdut prin pacatul originar.
  Asta suntem ….adica redevenim!

 4. are dreptate Tudor… pierdere de timp… in ceea ce ne priveste nu trebuie sa descoperim mare lucru. Trebuie doar sa fim sinceri cu noi insine.

  Imitarea lui Cristos are efectul eliminarii surplusului din EU, lucru ce pana la urma ne permite sa traim viata adevarata.

 5. Asa este, trebuie sa eliminam surplusul din Eu, sau sa ne golim de noi insine, iar apoi ar fi de facut anumite lucruri cu consecventa: timpul de partasie cu Dumnezeu in rugaciune si meditatie in Cuvant, apoi actiunea potrivit calauzirii primite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s