Rugaciunea si postul – Zi nationala de rugaciune

In Evanghelia dupa Luca citim ca, inainte de nasterea bisericii in ziua cincizecimii, “ucenicii staruiau cu un cuget in rugaciuni si in cereri…” (Fapte 1, 14). Prin urmare biserica s-a nascut atunci cand Duhul Sfant S-a pogorat intr-o vreme de rugaciune staruitoare.

Inainte ca sa inceapa era misionara, Duhul Sfant le-a descoperit conducatorilor bisericii din Antiohia ca trebuie sa ii trimita pe Barnaba si pe Saul. Totusi, Duhul Sfant le-a vorbit numai dupa ce ei au postit si s-au rugat.

Martin Luther n-a fost multumit de lumea religioasa in care s-a nascut. Nevoia sa adanca de pietate personala l-a determinat sa petreaca mult timp in rugaciune pe cand era profesor de teologie la Universitatea din Wittenburg. In iarna anului 1512 el s-a incuiat intr-o camera din turnul Manastirii Negre din Witenburg si s-a rugat indelung cu privire la ceea ce descoperea in Scripturi. In urma acelei perioade de rugaciune si studiu s-a nascut Reforma, care ne-a dat adevarul biblic al justificarii prin credinta. Omul nu mai putea lucra pentru mantuirea sa, aceasta fiind darul lui Dumnezeu primit prin credinta.

Dupa ce focul trezirilor care au cuprins intreaga Europa a inceput sa se stinga, a aparut Iluminismul. Odata cu aceasta noua miscare ce a debutat in domeniul artelor si s-a raspandit apoi in toate sectoarele societatii europene, a reinviat conceptul pagan de valoare suprema a omului. Ratiunea a devenit mijlocul prin care erau judecate adevarul si realitatea, iar credinta parea a fi ceva cu totul neinsemnat. Nevoia de atunci era o adiere proaspata a Duhului Sfant.

John Wesley, fiul unui cleric anglican din Epworth, Anglia, era nemultumit de starea in care se gasea Biserica Anglicana. In seara zilei de 24 mai 1738, la ora noua fara un sfert, in timp ce asculta lectura prefatei lui Luther la Epistola catre Romani, John Wesley a experimentat o convertire adevarata. A fost nascut din nou. Acest lucru a condus la mai mult post si rugaciune din partea lui John, a lui Charles, fratele sau, si a lui George Whitefield. Mii de oameni se adunau impreuna ca sa asculte predicile din Cuvantul lui Dumnezeu pline de ungere proaspata. Astfel s-a nascut trezirea spirituala ce a cuprins intreaga lume.

In secolul al nouasprezecelea Dumnezeu a ridicat evanghelisti precum Charles Finney, Dwight L. Moody, C.H. Spurgeon si R.A. Terrey. Acesti oameni au predicat Evanghelia sub ungerea Duhului Sfant fiind motivati prin post si rugaciune continua.

Astazi trebuie sa facem o lucrare complexa si autentica pentru generatia noastra, dar pentru asta avem nevoie de un fond, un fond de post si rugaciune.

Dumnezeu sa ne ajute sa tinem cu seriozitate ziua aceasta si nu numai!

Maine 24 februarie este o zi nationala de rugaciune si post. ( postul pentru cei mai tari, chemati de Dumnezeu)

Anul acesta ne rugam pentru trei evenimente evanghelistice:

– impreuna cu Josh McDowell

– cu Andrew Palau

– si cu Franklin Graham impreuna cu bisericile din Romania.

ziua-nationala-de-rugaciune-2008-m.jpg

* articol prelucrat si adaptat de mine dupa un material de Paul Yonggi Cho – „Rugaciunea cheia trezirii”.

5 gânduri despre „Rugaciunea si postul – Zi nationala de rugaciune

  1. In iarna anului 1986. in Arad l-am intalnit pe prietenul meu Cristian Moisescu la o „coada” cotidiana, pentruca „coada” era atunci cea mai populara activitate a romanului. Eram apasati aveam prbleme de sanatate in familie pe linga lipsurile generale. Nu imi aduc aminte sa fi fost disperati. De fapt Cristi avea un umor irezistibil si o buna dispozitie molipsitoare. El era profesor la un Liceu eu „palmas” pe la Strungul Arad. Desigur noi discutam politica la domeniul activitati lumesti, (nu prea eram chibiti ai nici unui sport). Ne-am intrebat oare ce am putea face noi ca si crestini pentru Romania. El a propus: tu spui la toti prietenii tai iar eu la toti ai mei. In fiecare zi la ora 12 (ora la care batea cloptul caterdralei catolice) sa ne rugam ca Domnul sa usureze tara. S-a intamplat trei ani mai tarziu. (sau cel putin asa ni se parea) . A cazut comunismul pt ca noi ne-am rugat? Nu. Dar comunismul a cazut si pentruca noi ne-am rugat. Nu am fost si nu sunt un lupator in rugaciune Multi prieteni ai nostrii isi mai amintesc despre aceste rugaciuni. Dar nu ni se cere performanta ci doar credinciosie. Crstian Moisescu (cunoscut ca si primarul pe bicicleta) a fost 4 ani primar al municipiului Arad iar acum este profesor la universitatea Goldis din Arad .
    Eu tot palmas in USA. Vreau sa subliniez inca odata nu performata ci credinciosie.
    Te salut Florin. (florian)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s