Generația z!

Astazi m-a sunat un vecin că este un locatar blocat în lift, să merg să deblochez liftul. Eu fac tot felul de chestii pe unde locuiesc. Am deblocat liftul. Era o fată din generația z.

sursă

Generația z – sunt cei născuți între 2000 – 2020.

Gerenația y – sunt cei născuți între 1980 – 2000.

Generația x – sunt cei născuți între 1960 – 1980.

Eu sunt în generația x. Dacă unul de al meu ar fi fost în lift blocat, în primul rând făcea o crisă de claustrofobie. Apoi își imagina cum nu mai are aer, cum va dormi acolo în noaptea aceea, începea să respire tare, devenea palid, și în final ar fii început să strige de speria tot blocul, după ajutor.

Dacă era unul din generația y, abordarea ar fi fost diferită: în primul rând se mânia extrem pe președinte. Se gândea cine este, iar dacă nu știa își punea un reminder să afle acest lucru și să îi facă viața un iad, să vadă cum poate să îl pedepsească pentru asta, dacă nu pe el, pe administrator, sau cel mai bine ar fi să îi dea jos de la putere.

Dar fata din generația z știți cum a reacționat? Am văzut că liftul era blocat la parter. Am bătut și am întrebat, sunteți acolo? A venit un răspuns liniștit și plcut: da! Am simțit mireazma generației z. Este radical diferită de cele două anterioare. Are mult farmec și prezență de spirit. Am deschis ușa cu o cheie specială. Nu era palidă de claustrofobie, nu era mânioasă pe președinte, era senină, mi-a zâmbit și m-a întrebat: din interior se poate dechide? Da, trebuie să bagi mâna pe aici să tragi așa.. i-am explicat. Mi-a mulțumit și a plecat.

Ați văzut diferențele dintre generații?

X – E axată mai mult pe senzații, simțiri și sentimente.

Y – E axată mai mult de judecăți, justiție și răsplăți.

z – E mai axată pe învățare, acceptare și rezolvare.

Concluzii

x – Să nu vă mai temeți așa tare, omul e capabil de mult mai mult!

y – Să nu mai judecați așa aspru, oamenii au și părți bune pe lângă cele rele, ca voi!

z – Sunteți cei mai deștepți, bravo vouă! Dar să păstrați mereu energie de rezervă, voi învățați totul, faceți totul, riscați să rămâneți fără energie. Să învățați echilibrul!

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s