Emma Răducanu

A apărut o nouă campioană a tenisului. Este fascinant să observi dinamica care are loc în jurul acestei tinere.

Tatăl Emmei este român. Numele ei este românesc și vorbește fluent limba română. De aceea este considerată română de milioane de români. Dar Emma nu a trăit niciodată în România.

Mama Emmei este chinezoacă. Vorbește fluent chineza, după cum arată un videoclip recent disponibil pe YouTube. Prin urmare, ea este considerată un erou chinez de milioane de chinezi, care par să uite că RPC descurajează căsătoriile internaționale.

Emma s-a născut în Canada, dar și-a trăit cea mai mare parte a vieții și s-a antrenat în Marea Britanie. Prin urmare, ea este considerată britanică de majoritatea britanicilor și a fost felicitată public de regină. Dar publicul britanic care acum sărbătorește succesul ei este același care a votat Brexitul cu obiectivul de a îngreuna traiul est-europenilor, cum ar fi Emma și tatăl ei, în Marea Britanie.

Realitatea este că Emma nu este româncă, chineză sau britanică. Ea este mult mai mult. Ea este rezultatul remarcabil al combinației dintre talentul românesc, etica muncii chineză și deschiderea britanică și infrastructura sportivă.

Într-un moment în care multe țări se întorc la modele și politici foarte etnocentrice, Emma este cea mai bună dovadă că identitățile naționale se estompează și trebuie să îmbrățișăm o mentalitate geocentrică. Emma Raducanu este viitorul omenirii.

https://www.linkedin.com/posts/guidogianasso_emma-raducanu-and-the-illusion-of-nations-activity-6844951439719190528-kpi5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s