Internet-ul +/-

sursă

Să fii activ pe internet nu e rău, dar dacă ești doar pe internet, zoom, youtube, facebook; nu este bine. Internetul crează o distanță esențială. Studiile au arătat că oamenii care comunică în felul acesta și ies din viața socială, sunt mai deprimați, mai singuri, mai predispuși la probleme psihice. De ce? Pentru că omul este făcut să fie o persoană socială, să aibă familie, prieteni (reali, nu pe facebook), să aibă colegi de școală, servici, și comunitate de credință (biserică locală). Dacă nu le ai pe acestea, tu nu poți să te dezvolți normal. Internetul dă o falsă impresie de socializare și comunitate. 

Este un avantaj mare dacă tu ai aceste comunități. Spre exemplu, dacă ai o comunitate de credință și te vezi regulat cu ea, în mod real, dacă ai prieteni reali și faci diverse lucruri împreună cu ei, ai familie etc. Atunci internetul devine o unealtă de cercetare foarte bună și eficientă. Dacă însă dacă nu ai aceste comunități, și aștepți să o ai pe net, ceva esențial lipsește, contactul fizic, comunicarea tactilă, miros, vânt. Părți majore din creierul nostru se dezvoltă și se întrețin prin acești stimuli. În fața calculatorului aceștia nu există. Filmele 4-9D, încearcă să reproducă acești stimuli (vânt, mișcare, apă etc.) Mintea contraatacă însă prin faptul că ea transmite, ea știe că este reproducere extraordinară, însă nu este ceva natural. Substanțele din corp sunt diferite în cazul acesta (adrenalina, dopamina etc.). 

A folosi tehnologia pentru a înlocui comunitățile noastre, este ca și cum ai folosi avionul în locul casei tale. Avionul este un aparat fantastic de zbor și de transport, însă dacă renunți la casă pentru el, pretinzând că el este așa ceva, te vei îmbolnăvi. Deci un lucru foarte bun poate deveni foarte dăunător. 

Simplu spus, internetul este o mare binecuvântare pentru cei ce îl folosesc, dar poate fi o dăunător pentru cei ce își fac casă în el. 

Numai de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s