Ascultarea și slujirea

Ascultarea duce la mântuire. A asculta de Dumnezeu înseamnă să te pocăiești de păcatele tale, să crezi în Isus, să faci legământ cu El și să îl mărturisești în apa botezului. Ascultarea înseamnă să renunți la păcatele tale ascunse, chiar și cele din mintea și inima ta. Ascultarea înseamnă să îți formezi cu caracter în asemănarea cu Hristos, chiar dacă nimeni nu te vede sau nu te apreciază. Aceasta este ascultarea!

Slujirea duce la răsplată. A sluji înseamnă să te pui la dispoziția lui Dumnezeu cu darul pe care el ți l-a dat, să lucrezi pentru Dumnezeu în mod consacrat, să câștigi suflete pentru Dumnezeu, să zidești o lucrare, să te integrezi în armata lui Dumnezeu care zidește împărăția Sa pe pământ.

Nu poți sluji pe Dumnezeu sperând că El te va mântui. Trebuie să recunosc că poți să slujești pe Dumnezeu și fără să fii ascultător de Dumnezeu, mântuit!

„Tânărul Samuel slujea Domnului…” 1 Sam. 3,1.

„Samuel nu cunoștea încă pe Domnul…” 1 Sam. 3,7.

Unii îl slujesc din invidie, din duh de ceartă etc. Ideea este că nu poți să slujești mai mult, sperând că Dumnezeu te va mântui. Așa cum spune învățătura faptelor bune. Fă bine și Dumnezeu te va primi. Nu, Dumnezeu te va primi doar dacă asculți de El, nu dacă asculți de alții. Doar dacă faci ce îți spune El, nu dacă faci ce îți spun oamenii: „dă-mi și mie o bucată de pâine..”, „Dă-mi și mie puțină atenție…” etc. Atunci când asculți de Dumnezeu, te îndrepți asupra Cuvântului Său și faci ce spune El acolo. Iată scopul suprem pentru care trebuie să citim biblia. Când faci ce zice Dumnezeu, ești mântuit prin Hristos și te apropii din ce în ce mai mult de el. Acest lucru este independent de slujirea ta. Tâlharul de pe cruce a ascultat de Domnul, dar nu l-a slujit niciodată. Și a fost mântuit!

Când însă îl slujești pe Dumnezeu, primești o răsplată. Mântuirea este prin har, prin ascultarea de Dumnezeu, Tu te întorci la Dumnezeu, El îți iartă păcatele, îți dă Duhul Sfânt, te face o făptură nouă, tu aprofundezi Cuvântul său, îți schimbi inima și te închini Lui în Duh și Adevăr. Este o adevărată fericire a vieții să faci asta! Acest lucru se poate face în orice condiție de viață, în casă, pe pat de spital, în temniță, sau în palat.

Slujirea este însă o lucrare prin care eu voi fi răsplătit pentru câștigarea altora la Hristos. Slujirea este pentru ceilalți, este în folosul lor. Când slujesc nu trebuie să îmi plac mie, adică să mă uit la beneficiul meu, la plăcerea mea numaidecât. Când ascult de Dumnezeu este pentru mine, eu primesc pace, eu primesc binecuvântare interioară și bucurie, nu altcineva. Când slujesc pe alții, ei se bucură adesea, iar eu mă consum, mă sacrific, poate eu sufăr prigoană, ca alții să poată crede în Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s