Cunoașterea autentică vs presupunerea

(sursă)

Henry Ford a avut un electrician Charlie Steinmetz. Acesta era pitic, urât și deformat, dar era un geniu în electrică. El a construit generatorarele pentru prima uzină a lui Henry Ford în Dearborn, Michigan. Într-o zi generatoarele s-au defectat. Electricienii de serviciu au încercat mult timp să le repornească, dar orice le-ar fi făcut se părea că nu pot să le pornească cu nici un chip. Încetarea activității însemna pierdere financiară. Atunci Ford l-a chemat pe Steinmetz. Geniul a venit, în aparență a pierdut doar câteva ore, fâțâindu-se încoace și în colo, după care a acționat comutatorul care a pornit din nou uzina lui Ford.

Câteva zile mai târziu, Henry Ford a primit o factură de la Steinmetz în valoare de 10.000 de dolari. Deși era foarte bogat, Ford a returnat factura cu o notă: „Charlie, nu cumva factura e prea încărcată pentru câteva ore de meșterit la motoare?”

Steinmetz i-a înapoiat factura lui Ford. De data asta scria: „Pentru meșterit la motoare: 10 dolari. Pentru că am știut unde să mșeteresc: 9.990 de dolari. În total: 10.000 de dolari.” Henry Ford a onorat factura.

Prorocul Osea spune în 4:6 „Poporul meu piere din lipsă de cunoştinţă.” Cunoștința este ceea ce ne dă izbăvirea, dar de multe ori suntem expuși presupunerilor, falsei cunoștințe ale altora. Este important să venim la Dumnezeu să primim adevărata cunoaștere a voii Sale, prin călăuzirea Duhului Sfânt. Caută direct la sursă, în Cuvântul Său! Cere-i lui Dumnezeu să îți descoprere, căci El este credincios!

P.S. Charlie este cel din mijloc, după cum v-ați dat seama.

*David Deamants, Leac pentru sufletele vătămate, p.17.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s