Haz de necaz

Putem spune că am scăpat de hoții care erau înainte pe RATB în București. Odată mi-a furat unul un walkmen (casetofon cu căști). Drept vorbind acel tip de hoți nu mai sunt în general, dar au apărut unii noi, acei controlori care se legitimează cu RATB. Aceștia mai nou vânează pe cei ce fie nu sunt atenți, fie nu știu să valideze biletul, sau nu o fac în timp record. Am auzit că pe țigani nu îi controlează, oare de ce? Iar controlul îl fac așa ca o stafie, stă în spatele tău, te pândește, și apoi „hop!” te controlează. Nu o ia cum se făcea odată de la un capăt la altul, obiectiv, pe toată lumea. Nu, ei acum sunt la vânătoare! Am observat că se duce la femei cu copii, la tineri care vorbesc la telefon etc., oamenii cumsecade, care din bun simț și de rușine nu zic nimic și se pleacă sărmanii sub jugul lor. Unul spunea că vorbea la telefon și în 15 secunde l-a controlat, „Stai domne că acum scoteam biletul electronic să îl validez!” Ce, s-a putut înțelege cu căpcăunul? A trebuit să plătească amenda sfântă de 50 de lei.
       Nu știu a cui este vina mai mare, a RATB, sau a controlorilor? Astăzi am validat biletul în fața unui controlor, era „camuflat”, nu mi-am dat seama că era controlor, dar în secunda doi, după atitudinea haină am simțit imdediat că sunt vânat de un controlor. I-am arătat biletul zâmbind pentru că îl validasem în fața lui. Pentru că nu călătoresc cu RATB de ani de zile, am uitat să apăs pe tasta unu înainte de validare. Recunosc că am fost amăgit de becul verde care s-a aprins, crezând că este ok. Câd i-am spus că am compostat în fața lui și eram de bună credință, încerca în mod jenant să mă mintă că era în spatele autobuzului.
       Oamenii aceștia angajați pe post de controlori sunt oameni fără căpătâi. Știu că au nevoie de o pâine, dar trebuie să li se facă o educație minimă. Sunt căpcăuni, nu judecă, se poartă ca niște tâlhari cu legitimație. Am văzut mai multe clipuri video cu grozăviile lor pe youtube și mă îngrozesc. Îi cred ce cei de la RATB că au nevoie de bani și să scape de hoți, dar nu poți să scapi de hoți, punând alți hoți să fure de la oameni nevinovați, că pe „ținagi” oricum nu îi controlează, vorba aceea „hoțul pe hoț nu se fură”.
      În fine i-am cerut controlorului tâlhar, după amenda încasată, să îmi arate legitimația să o fotografiez. Parcă l-am pișcat cu ceară, dovadă că era un om cinstit. Am reușit însă numele să îl notez în telefon, iar numărul lui îl am din amendă. I-am promis că îi voi face reclamă. Îl cheamă Munteanu Andrei, controlor cu nr. 90533. Dacă îl vedeți vă rog să îl felicitați!!! Am invadat RATB cu reclamații, tuturor directorilor cu email public le-am scris episodul meu.
    Cred că erau mult mai sănătoase și rezonabile practicile vechi, să fie dați jos din autobuz la prima stație, cei fără bilet copostat, și le composta biletul.
Dacă nu știi să folosești aparatul de validat, ar trebui să fii învățat nu vânat. Când intri într-o bancă și nu te descurci cu bancomatul, doamnele de acolo te ajută și te învață, pentru că sunt educate, nu te lasă cu banii pierduți pentru că nu știi să folosești, minunea de aparat. Eventual să îți dea amendă pentru că nu te-ai născut învățat (!?)
Este lipsit de bun simț să sancționezi un om care nu a avut timp să valideze biletul, când omul are bilet și intenția de a îl valida.
Sunt de acord ca dacă cineva s-a urcat în autobuz și nu are bilet să fie sancționat.
      Poate vede „cineva cu funcție” acest articol și face ceva, este strigător la cer ce este pe autobuze domnilor!

 

Sunt prieten cu legea și autoritățile, Dumnezeu ne cere să ne supunem lor, dar când autoritatea calcă dreptatea, lucrurile se schimbă. Iată motivația pentru care am scris acest articol.

„Deschide-ţi gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiţi! ” (Proverbele 31:8)

 

Un gând despre „Haz de necaz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s