Marea poruncă și marea trimitere

Marea poruncă este aceasta:

şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta”; iată porunca dintâi. (Marcu 12:30)

Iar a doua este următoarea: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” (Marcu 12:31)

Marea trimitere este aceasta:

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. (Matei 28:19)

Ce înseamnă să iubești pe Dumnezeu? Domnul spune: ”Dacă mă iubiți veți păzi poruncile mele!” Ioan 14,15. ”Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său, Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El.” (1 Ioan 3:23) Dacă iubești pe Dumnezeu, crezi în Fiul Său, în Evanghelia Sa. Asta este forma supremă de a iubi pe Dumnezeu. Dacă nu faci asta, arată-mi cum iubești tu pe Dumnezeu? Să credem în Fiul lui Dumnezeu și să iubim pe Dumnezeu în esență este același lucru.

A doua poruncă să iubim pe aproapele nostru se regăsește de asemenea în a face ucenici. În Proverbe se spune: ”Cel neprihănit arată prietenului său calea cea bună, dar calea celor răi îi duce în rătăcire.” – (Proverbe 12:26). Dacă iubești pe aproapele tău, îi vestești evanghelia, îl conduci la Hristos – El este Calea, Adevărul și Viața! Arată-mi un bine mai mare pe care îl poți face unui om! Dacă iubim cu adevărat pe oameni, le spunem adevărul! În lumea de dincolo ne vor trage la răspundere pentru că nu am fost mai clari, mai insistenți, mai fermi cu ei, potrivit cu gravitatea realității spirituale.

Dumnezeu este unitar în tot ce ne cere. El ne spune un lucru în mai multe forme ca să ajungem într-un final să facem ceea ce trebuie! Să fim mai perseverenți în a face voia lui Dumnezeu, unde nu putem, să ne rugăm, unde nu știm, să citim!

Doamne ajută!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s