Despre cazul celor de la Clubul colectiv

Clik pentru sursă
Clik pentru sursă

În Evangelii, Domnul Isus a avut un cuvânt special față de astfel de cazuri, precum cel de la Clubul colectiv.

Luca 13:2-3 „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. „

Pe vremea Domnului Isus, Pilat amestecase sângele unor galileeni cu sângele jertfelor, iar turnul din Siloam căzuse peste 18 oameni și i-a ucis. În ambele cazuri Domnul pune această întrebare la care dă un răspuns important.

Se vede că și atunci, ca și acum, oamenii căutau să bage de vină. Nu este așa, spune Dumnezeu, cei morți nu sunt mai răi decât noi – Dar cum adică nu sunt mai păcătoși decât ceilalți oameni? Un om care nu știe să înoate, se poate îneca la fel de bine și într-o apă de doi metri, ca și într-o apă de 100 de metri. Tot la fel este și cu păcatele oamenilor. Cei morți nu au fost mai păcătoși ca noi, pentru că și noi avem suficiente păcate, față de care dacă nu ne pocăim, vom ajunge sigur în iad. În ochii lui Dumnezeu nu câtă vină ai contează, pentru că nu e relevant, ambii ajung tot acolo, ci dacă ai vină sau nu, de aceea spune ”dacă nu vă pocăiți”.

Apoi spune: ”dacă nu vă pocăiți toți veți pieri la fel” – E clar că nu se referă la a pieri ucis de un turn, sau de un Club colectiv, pentru că nu toți oamenii mor așa, ci a pieri, pentru Domnul Isus, înseamnă a nu te pocăi. De ce? Pentru că a nu te pocăi înseamnă că vei ajunge cu siguranță în iad, fie ca ai trăit ca un tâlhar, fie că ai trăit ca un profesor de filosofie. Numai pocăința de păcate îți poate da nădejdea vieții veșnice. Pentru Domnul Isus sunt doar două categorii de oameni, mântuiți și nemântuiți. Dacă mori nemântuit, ești pierdut, fie ca ai murit sub un turn, într-un club, fie ca ai murit în pat. Dacă ești mântuit, nu ești pierdut nici dacă mori într-un club, nici dacă mori în pat.

Să ne pocăim, ca să nu pierim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s