Despre făgăduința Tatălui

Văd foarte bine această inițiativă de a face din sărbătoarea 50-cimii o sărbătoare națională. Este un punct important al lucrării lui Dumnezeu cu Biserica, este ziua de naștere a Bisericii, atunci când Duhul Sfânt a fost revărsat peste ucenici.

Scopul a fost spus de Domnul Isus în Fapte 1,8

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.“  (Faptele apostolilor 1:8)

Scopul a fost puterea. Nu că în creștini nu ar fi Duhul Sfânt. Este, pentru că fără El nu există naștere din nou. Dar fără umplerea cu Duhul Sfânt nu există putere în trăire și în mărturisire.

Duhul Sfânt este soluția lui Hristos pentru credincioși, după cum Hristos este soluția lui Dumnezeu pentru lume.

Toate problemele bisericii se rezolvă în Duhul Sfânt. Hristos ne spune că Dumnezeu va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer.

Deci, dacă voi, cari sânteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!“  (Luca 11:13)

Toate cererile creștinilor ar putea vi rezolvate cu această rugăciune.

În pilda celor zece fecioare tot Duhul Sfânt face diferența.

Ca să fim umpluți de Duhul Sfânt este nevoie de Cuvânt și rugăciune. Duhul Sfânt este dat acelora care se apropie de Dumnezeu prin Hristos după Cuvânt. *David când a luat chivotul prima dată ca să îl aducă în Ierusalim nu a reușit, pentru că nu îl aducea după Cuvânt. Intenția era bună și inima curată, dar nu era după Cuvânt. Așa este și cu cei ce au ungerea Duhului Sfânt.

Rugăciunea are ultimul cuvânt, pentru că dacă nu ne rugăm dovedim că nu avem toată inima predată. Dacă nu venim direct la Dumnezeu prin rugăciune nu putem primi ceva din Dumnezeu. Cine caută în alte părți caută altceva adesea. Rugăciunea arată interesul direct al inimii în Dumnezeu și atunci omul primește starea după voia lui Dumnezeu, umplerea cu Duhul Sfânt.

Doamne umple-ne de Duhul Sfânt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s