Puterea sacrificiului

Ei l-au biruit, prin sîngele Mielului şi prin cuvîntul mărturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar pînă la moarte.  (Apocalipsa 12:11)

Despre creștinii din apocalipsa se spune că au biruit prin sângele Mielului – asta înseamnă credința în jertfa Lui răscumpărătoare; prin cuvântul mărturisirii lor – asta înseamnă mărturisirea și dovedirea adevărului, veridicității evangheliei lui Hristos și a mărturiei cuvântului în general; și mai spune ceva interesant: ”nu și-au iubit viața chiar până la moarte”. Spun că este interesant pentru că este invers de cum auzim noi în lume ”iubește-ți viața!”

Dacă nu-ți urăști viață, chiar până la moarte, nu poți fi tare. Asta nu înseamnă să o urăști la propriu. Este exact cum spune în altă parte Domnul Isus: „Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăş viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu.  (Luca 14:26) – Aici nu înseamnă să îi urăști, că în Lege spune să îi cinstești, să iubești pe soție etc. Este vorba de a nu iubi mai mult decât pe Dumnezeu și când aceștia se interpun între tine și Dumnezeu să fii gata să renunți la ei, nu să le faci rău. Tot așa este și cu a îți urî viața. Dacă ții mult la tot ce ai, sau numai la jumătate, atunci vei fi vulnerabil, vei slăbi când cineva se va atinge de acea parte la care ții. Cei tari sunt aceia care ”Nu se tem de cei ce ucid trupul, dar cari nu pot ucide sufletul; ci se tem mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.  (Matei 10:28) După cum se întâmpla astăzi în lume.

Iată puterea sacrificiului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s