Creștere numerică vs credincioșie

1Cor. 4:2 „Încolo, ce se cere dela ispravnici, este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.”

Un lucru pe care s-a pus accent în bisericile evanghelice după revoluție a fost creșterea numerică. Acest lucru înainte de revoluție nu era proeminent, atunci rugăciunea principală era ”să fim credincioși”. Era și un context de persecuție și se punea accent pe a rămâne credincios orice s-ar întâmpla.

Oricum ar fi fost se vede că atunci se creștea, în ciuda persecuției, astăzi uneori nu se crește în ciuda libertății. Cred că ideea credincioșiei este mai importantă pentru noi decât a creșterii. Credincioșia e partea noastră 1Cor. 4,2 / Creșterea este partea lui Dumnezeu 1Cor. 3,6. Dacă noi ne concentrăm pe creștere, ne concentrăm pe ce nu este al nostru, noi nu putem face să crească, numai Dumnezeu face asta. Noi putem doar să fim credincioși în lucrul încredințat nouă și atunci Dumnezeu care este credincios va da creșterea. Creșterea este, cred eu, asemănătoare escatologiei / lucrurilor viitoare, despre care Domnul spune: ”Nu este treaba voastră să știți vremurile sau soroacele, pe acestea tatăl le-a păstrat sub stăpânirea sa”. Fapte 1,7 ”Ci voi ve-ți primi o putere când se va coborî Duhul Sfânt peste voi” – Fiți credincioși!

Cred că dacă ne vom concentra pe credincioșie și ne vom ruga mai mult pentru ea, atunci Dumnezeu este credincios și ne va da și creștere. Dacă ne concentrăm pe creștere, e posibil să nu facem ce ține de noi, și atunci batem pasul pe loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s