”Nu te supăra căci supararea duce numai la rau!” Ps. 37,8

Cunoaştem îndemnul acesta extraordinar al lui David, problema pe care o acuză mult oamenii este că nu pot să facă asta. Adică să nu se mai supere. Pur și simplu sunt obsedați de acel lucru și sunt munciți de gânduri grele. Soluția este puțin mai sus în Psalm: „Domnul să-ți fie desfătarea şi El îți va da tot ce îți doreşte inima” v. 4. Ştim că scriptura nu poate fi desființată, aşa că dacă aşa scrie, aşa trebuie să fie, dacă nu înțelegem, înseamnă ca nouă ne scapă ceva.

Exista o lege a sentimentelor: gândul pe care te concentrezi mai mult devine mai puternic, iar gândul mai puternic îl absoarbe pe cel mai slab.

Deşi nu ne putem controla sentimentele (acum vorbim de supărări), mai ales efectele lor, vestea buna este ca putem controla pe ce gând să ne concentrăm. Făcând asta în mod corect, gândul biblic devine din ce în ce mai puternic. Toată treaba este să ai răbdare (pentru ca răbdarea să îşi facă desăvârsit lucrarea), până ce gândul biblic devine mai puternic decât cel mincinos. Te concentrezi pe gândul biblic, rugându-te, studiind scripturile, scriind, vorbind cu cineva de încredere ce trebuie (partea constructivă, biblică, pozitivă).

Cât despre supărări, duc numai la rău, adică pierzi timpul cu ele, degeaba aștepți să îi fie cuiva milă de tine, degeaba aștepți să sară cei drepți în picioare, cred că Dumnezeu găsește mai multă plăcere în tine dacă refuzi să te mai plângi (regretă că ai avut încredere în tine și ridică-ți trăirea mai sus), dacă refuzi să critici (nu putem ajuta pe oameni mai mult decât vor ei să facă asta),  găsește scuze celuilalt și eliberează-l, spune: ”nu știu ce a avut, nu a fost întotdeauna așa”(iar dacă știi ce a avut, nu te mai băga, e treaba lui), încredințează lui Dumnezeu situația aceea,

”Domnul să îți fie desfătarea!” –  concentrează-te pe lucrurile bune pe care vrei să le faci înaintea lui Dumnezeu, roagă-te intens pentru asta, fă un plan, scrie, studiază, cercetează cum și ce ai de făcut, implementează în viața ta acele lucruri cu oamenii respectivi. Atunci, vei vedea că acele lucruri ”catastrofale, cosmice” se vor stinge, ca un cărbune scos din foc.

Mai e un lucru: ”Situațiile imposibile”. Unii spun: ”Domnule nu știu ce ar trebui să fac cu ”X”, cu ”Y”!. Dacă nu știi, sau nu ai ce să îi faci, nu îi face nimic. Este cel mai înțelept lucru! Se spune că dacă o situație nu are nici o soluție, nu există de fapt nici o problemă. Este doar un zid în care tu ai fost atras să dai cu pumnul. Gata, renunță. Fă ceva constructiv!

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s