Hristos a înviat! – aplicația învierii

1364656666_7212_emptytombÎn seara aceasta vom transmite tuturor salutul ”Hristos a înviat!”, și vom răspunde ”Adevărat a înviat!”. Dar care este aplicația învierii? Cel mai important la o sărbătoare este însemnătatea și aplicația ei, trăirea acelui adevăr, eveniment.

Apostolul Pavel spune în Galateni 2,20 ”Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine.”

Hristos a fost rastignit, si impreuna cu El a fost rastignit si omul nostru cel vechi. „Si traiesc”. De ce? Pentru ca El a inviat. Iar dupa cum noi am fost răstigniți impreuna cu El, la fel am si inviat impreuna cu El. Hristos a murit cu omul nostru cel vechi, ca să îl dezbrace de puterea păcatului, și apoi a înviat împreună cu noi, ca să ne ridice la o viață nouă împreună cu El prin slava Tatălui pentru veșnicii. 

El este Salvatorul nostru, a intrat în groapa morții împreună cu tot ce a fost mai rău în noi, și de acolo, împreună cu noi, a ieșit afară pentru totdeauna. De acum moartea nu mai are nici o putere asupra Lui – la fel și asupra noastră, dacă am murit și înviat împreună cu El. 

Să aveți sărbători fericite în puterea învierii Lui alături de cei dragi! 

sursa foto

3 gânduri despre „Hristos a înviat! – aplicația învierii

    1. Rom 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s