Voi veți primi o putere

imagesAscultam o emisiune la Alfa-Omega tv și mi s-a trezit un gând care era amorțit de mai mult timp în mine…

Era vorba despre zilele din urmă, înainte de venirea Domnului, când Domnul spune că va fi ca pe vremea lui Noe și ca pe vremea lui Lot. Acele vremuri erau caracterizate de câteva lucruri în special:

  1. Crize spirituale – oamenii nu erau spirituali, ci materiali, fizici, orientați pe lucrurile lumii, ale firii.
  2. Amăgiri spirituale – dacă era o îndrumare spirituală, atunci aceea era amăgire, înșelare. O falsificare a realității spirituale prin fire, duhuri înșelătoare.
  3. Batjocură – oameni care disprețuiesc autoritatea, virtutea, pe Dumnezeu.

Când auzeam aceste lucruri mi se îngreuna inima, pentru că vedeți că așa spunea Domnul și așa este pe alocuri. Însă, există o promisiune: ”Ci voi veți primi o putere când se va coborî Duhul Sfânt peste voi” Fapte 1,8 – Duhul Sfânt contrabalansează aceste realități. Când Domnul a trimis pe ucenici, El nu sa bazat pe ei în special, ci le-a spus: ”rămâneți în cetate până când veți fi îmbrăcați cu putere de sus”. Cum vom face noi lucrarea lui Dumnezeu? Prin puterea Duhului Sfânt. Majoritatea oamenilor sunt tentați să se lege de o schemă, de trei puncte, sau patru, bazați pe un verset. Dar știm că slova omoară, pe când Duhul dă viață. Răspunsul este că în zilele noastre, de la înălțarea Domnului și până la revenirea Lui, lucrarea se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul lui Dumnezeu. Când Maria a întrebat: cum va rămânea însărcinată? Îngerul ia răspuns: Duhul Sfânt se va coborâ peste tine și puterea celui prea înalt te va umbri! Acesta este răspunsul și pentru noi astăzi, indiferent de confesiune. Cine are pe Fiul, trebuie să aibă și pe Duhul. Dacă cineva nu are Duhul, nu este al Lui. Așa cum primim pe fiul odată în viață prin pocăință și credință, tot așa ne umplem de Duhul mereu și mereu, tot prin pocăință și credință. Să veghem asupra păcatului, să cerem puterea Duhului Sfânt, să nu o mai folosim numai pe a noastră. Nu e rău că o folosim pe a noastră, e rău că o folosim numai pe a noastră.

Fiți plini de Duh!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s