Credinţa literală

„Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă, sau o frântură de slovă din Lege, înainte să se fi întâmplat toate lucrurile” Matei 5,18

Iota este cel mai mic însemn din limba ebraică. Când Domnul ne spune că nu va trece o iotă, sau o frântură din slovă, înainte să se fi întâmplat toate lucrurile, ne îndeamnă să avem încredere în litera scripturii că se va împlini. Lumea caută să ne convingă, din păcate şi unii teologi liberali, că lucrurile nu sunt chiar aşa cum scrie în Carte. Însă Domnul aici ne îndeamnă la o credinţă literală a scripturii. Dacă în altceva în viaţă nu ne putem încrede, în cuvânt putem să o facem. Să nu ne punem priceperea în avere! Îşi ia zborul, ne spune Solomon. Dar Domnul ne spune că în Cuvânt ne putem pune toată încrederea, pentru că o iotă nu va rămânea neîmplinită. Nu va fii un om în veşnicii care să spune: „Eu mi-am pus încrederea în Cuvânt, şi iată am rămas de ruşine!” Nu va fii aşa ceva, ne spune Domnul.

Aceasta este o mare mângâiere pentru cei credincioşi pentru că este ca un cec al lui, cu toate averile, titlurile şi drepturile sale. Să staţi liniştiti! Lumea va trece, dar cuvintele Domnului nu vor trece, adică cu tot ce scrie acolo nu vor trece.

Să ne punem toată inima, fericirea şi priceperea în acest cuvânt, care ridică mintea noastră, trăirea şi sufletul nostru la nivelul voiei lui Dumnezeu. Prin el ne vom ţine drumul drept şi ne vom trage puterea, până la venirea Domnului.

Numai bine!

2 gânduri despre „Credinţa literală

 1. Amin!
  Domnul Isus sa te Binecuvinte, frate FLORIN!
  Sa Binecuvinte lucrarea la care ai fost chemat!
  Sa fii o Binecuvantare pentru cei din jurul tau!
  „Caci, …nu va trece o iota ”
  GLORIE DOMNULUI!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s