Caracteristicile dragostei 1 Corinteni 13 -II-

The-Goodness-of-GodDragostea nu se poartă necuvincios

Dragostea este curată. Ea nu poate să dureze dacă nu ar fi așa. Ea dorește tot binele din lume, dar fiecare gram adăugat vrea să fie adăugat corect și curat, așa cum dorește Dumnezeu. Dragostea adevărata Îl include pe Dumnezeu întotdeauna în toate. Ea este interesată de continuitate, de aceea se poartă așa. Numai Dumnezeu oferă viață veșnică și dragostea are această calitate de a nu pieri niciodată.

Dragostea nu caută folosul său

Fericirea constă în a fi folositor altora. Ea știe asta foarte bine și nu caută folosul său. Smerenia este însemnul regal al cerului, ea așa se poartă în relațiile ei. Nimeni nu se ridică decât ridicând pe alții. Ea asta face, de aceea nu caută folosul său.

Dragostea nu se mânie

Ea cunoaște bine natura umană – Ieremia 17,9 ”Inima omului este nespus de înșelătoare și dăznădăjduit de rea , cine poate să o cunoască?” Dacă știm aceste lucruri, pentru ce să ne mai mâniem în van? Numai cei ce se înșeală singuri, că omul este sublim, genial și minunat în toate căile lui se mânie și se tulbură. Fără îndoială că așa a fost la început, dar ca să mergem pe drumul de întoarcere la cele primare, trebuie să recunoaștem starea noastră, pentru ca Harul lui Dumnezeu să ne restaureze.

Dragostea nu se gândește la rău

Ea se gândește la bine. Cine iubește caută binele. Caută să ridice oricât de jos ar fi cineva. Caută să îndrepte oricât de rău ar fi cineva. La rău se gândesc cei răi. Lor le piere somnul dacă nu fac pe cineva să cadă. Spunem la ce te gândești ca să îți spun cine ești. Cât despre argumente, este adevărat că avem de ambele părți în lumea asta, însă fiecare face cu ele ceea ce este el.

Dragostea nu se bucură de nelegiuire

Pentru că îl cunoaște bine pe Dumnezeu, știe că pe El îl întristează cel mai mic lucru atunci când este făcut fără gândul la Dumnezeu. Știe că orice nelegiuire aduce pierdere.

 va urma

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s