Adevărata ascultare

cerŞi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”  (Luca 16:31)

În discuția lui Avraam cu bogatul care era în iad, conversația se încheie cu aceste cuvinte ale lui Avraam: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”. Bogatul din iad vroia să își înștiințeze frații de acasă de acest loc de chin, și el spera că dacă se va face o minune extraordinară, ca aceea a învierii lui Lazăr din morți, vor crede și se vor pocăi ca să nu ajungă și ei în acel loc de chin în care zăcea bogatul. Așa gândim cu toții. Avraam însă avea o gândire cerească, luminată. El spune, dacă nu crede pe Moise și pe prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți. Moise și prooroci, este o referire la Vechiul Testament din biblie (scripturile de atunci), pentru că aceștia nu au trăit în același timp. Așa numeau evreii scripturile: Moise și prooroci.

De aici corectarea gândirii noastre: să nu mai așteptăm ca cineva să facă o minune în viața noastră pentru ca noi să ne îndreptăm viața așa cum știm că trebuie să o facem, și chiar avem de gând să o facem, dar așteptăm acea minune. Tu ești cel care ieși în pierdere. Îndreaptă-ți viața pe baza sfintelor scripturi și atât. Nu mai aștepta nimic și de la nimeni. Este cel mai ceresc așa. Dacă vei avea harul să ai parte de o minune, deși nu îți garantez, îți spun că firea din tine îți va spune: ”tot nu e suficient, mai este ceva…”. Și tu știi că am dreptate. Nu te lăsa ademenit nici de firea din tine, și nu te lăsa amăgit nici de minunile celor din jur, care să fim cinstiți adesea sunt înșelătoare. Știi că cel ce se ploconește în fața ta, spune înțeleptul Solomon că are șapte urâciuni în inima lui. Pv. 26,25.

Îndreaptă-ți viața! Pune-te într-o stare după voia lui Dumnezeu! Nu mai aștepta nimic! Ascultarea face mai mult decât jertfele, și cea mai bună apărare este un atac bine organizat. Fă asta după scripturi și Dumnezeu te va sprijini!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s