Cum îl vezi pe Dumnezeu – Psalmul 23 – I –

Oamenii sunt tot mai încercați în ce privește imaginea lui Dumnezeu. Li se întâmplă în viață lucruri care îi pun în cumpănă. Este Dumnezeu bun cu mine, sau nu? Cel rău se străduiește din răsputeri să înnegrească pe Dumnezeu în ochii oamenilor, astfel încât aceștia să nu se mai poată încrede în El și să fie binecuvântați. Cum este Dumnezeu din punctul Scripturilor de vedere? În Psalmul 23 se arată indirect fața lui Dumnezeu:

Dumnezeu ne păstorește – El îngrijește de noi, și de oile slabe și de oile tari, și de miei și de cele ce dau lapte. El le îngrijește pe toate. O face în așa fel încât nu duc lipsă de nimic. De aceea spune în altă parte Scriptura: ”În El avem totul deplin”. Chiar nu mai trebuie să căutăm în altă parte și altceva, chiar nu mai rămâne nimic descoperit din noi, care trebuie complectat.

Dumnezeu îngrijește de trupul meu – ”mă paște în pășuni verzi” – Asta înseamnă hrană, și mă duce la ape de odihnă, asta înseamnă refacere. El mă vitaminizează și mă însănătoșește și o face așa cum oamenii nu se gândesc, prin Cuvântul său. Cine păzește cuvântul său își însănătoșește trupul și își răcorește oasele. Medicii tot mai mult își dau seama de legătura strânsă între suflet și trup. Odihna este de asemenea o prioritate pentru Domnul. Mă duce la ape de odihnă. El face asta, așa lucrează El.

Dumnezeu îngrijește de sufletul meu – ”Îmi înviorează sufletul” – Avem nevoie să fim înviorați, împrospătați. Sufletul se înviorează când este condus pe cărări drepte, când este ferit de rău și protejat de un sfat bun. Face toate acestea datorită Numelui Său, pentru că e bun și plin de dragoste. Dacă noi nu vom mai merita într-o zi ajutorul lui, să nu descurajăm, Dumnezeu va continua să îngrijească sufletul nostru datorită bunătății Lui.

va urma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s