Experiența lui Nebucadnețar

ImagineExperiența lui Nebucadnețar din Daniel 4 arată cum trebuie să ne purtăm în viață. El a avut mult succes. Dumnezeu i-a vorbit prin vise și la recunoscut fiind mai mare peste toți împărații pământului. Până într-o zi, când ispitit de toate aceste succese, și-a asumat dreptul total asupra lor. Atunci Dumnezeu l-a lăsat singur cu toate acele treburi, pentru că el s-a numit pe sine responsabil de ele (Daniel 4,30). Atunci Nebucadnețar a văzut că nu poate singur să conducă împărăția. A recunoscut pe Dumnezeu mai presus de toate, l-a lăudat și i-a dat Lui meritele pentru toate lucrurile din viață și oriunde. (Daniel 4,37) Atunci totul a fost restabilit ca mai înainte.

Să căutăm să prindem acest sens al lucrurilor. Dacă lucrurile nu merg bine undeva, înseamnă că noi am preluat controlul, ne-am asumat meritele pentru acel lucru sau situație, ne-am numit pe noi deasupra acelei situații, chiar dacă alții te-ar numit odată, tu să-L recunoști pe Dumnezeu în toate. Realitatea este că Dumnezeu le face pe toate, El este cel responsabil pentru toate lucrurile. Recunoaște-L pe El, pune-L pe El deasupra tuturor lucrurilor și vei avea pace, vei avea izbândă. Daniel spunea atunci când Nebucadnețar la întrebat dacă este în stare să îi spună visul și tălmăcirea: ”Este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele…” Daniel 2,28. Daniel nu își asuma niciodată nici un merit pentru nimic, deși lui îi erau descoperite.

Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?  (1 Corinteni 4:7)

sursă foto aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s