Metode de luptă împotriva firii pământești

Cei familiarizați cu expresia biblică știu ce este, pentru ceilalți, firea pământească este acea natură păcătoasă din om, care îl trage la rău, cu care el luptă, și cu care nu este de acord.

Sunt mai multe metode:
1. Metoda hrănirii – hrănește-ți sufletul cu scriptura, cu versete, citește meditează și aplică. Te hrănești spiritual atunci când te rogi, când vorbești cu Dumnezeu, când te descarci și ceri putere. Prin post, atunci când unești rugăciunea cu postul. Printr-o trăire sfântă și curată, sufletele noastre sunt hrănite atunci când ne deprindem cu obiceiuri sfinte și plăcute lui Dumnezeu.
2. Metoda îngrădirii – noi îngrădim firea din noi prin calitățile caracterului, prin roada Duhului Sfânt. Atunci când ai o problemă din fire: mânie, vorbire de rău, poftă, prin înfrânare; prin vorbire cu psalmi cu cântări de laudă, prin blândețe, îngrădești firea. Prin caracterul nostru, asupra căruia avem control, noi putem îngrădi firea, care nu ne ascultă, dar care poate fi răstignită. Lupta poate fi grea uneori, dar prin asigurările cuvântului, prin odihna harului, și întărirea rugăciunii, lupta poate fi reluată ciclic și avansată treptat, ca nivel de îngrădire.
3. Metoda înlocuirii – firea are o lege: legea păcatului și a morții, și Hristos are o lege: legea duhului de viață în Hristos. Această lege o înlocuiește pe cea a păcatului. Ispita aduce păcatul, păcatul aduce moartea, așa funcționează firea; însă legea lui Hristos lucrează prin auzirea cuvântului, care aduce credință, credința în Evanghelie aduce putere de neprihănire. Relația cu Dumnzeu și încrederea în El aduce viață în duhul nostru.

Să fiți binecuvântați!

3 gânduri despre „Metode de luptă împotriva firii pământești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s