Cum este Dumnezeul craciunului? – Luca 2,8-20

Adesea ne gandim cum trebuie sa fim noi de craciun, cum trebuie sa ne purtam, dar ne scapa din vedere cum a fost Dumnezeu prezentat in Scriptura de nasterea Domnului. Astfel vedem:

 1. Un Dumnezeu care este cu poporul Sau oriunde v.8 – Adesea auzim ca Dumnezeu se arata oamenilor simpli precum pastorii, insa eu cred ca Dumnezeu se arata poporului sau, care in vremurile acelea erau pastori simpli, noaptea in camp. Se pare ca prin curtile templului nu erau multi care apartineau lui Dumnezeu, unora Isus a trebuit sa le spuna direct: “voi aveti de tata pe Diavolul”.
 2. Un Dumnezeu care lucreaza in modul cel mai sigur v. 9 – Dumnezeu a trimis cei mai siguri mesageri: ingerii. Acestia sunt tari in putere, clari in mesaj. Dumnezeu lucreaza cu cele mai bune mijloace. Avem de invatat de aici, daca vrem sa fim folositi de Dumnezeu, trebuie sa fim oameni de calitate, mai presus de orice.
 3. Un Dumnezeu care se tine de promisiuni pana la ultimul detaliu v. 11 – Isus era din cetatea lui David, dar era si fiu al lui David, din semintia lui. Era nascut din fecioara, in Betleemul lui Iuda. Toate acestea sunt detalii precise ale promisiunilor lui Dumnezeu. Chiar daca in Israel, oamenii isi pierdeau nadejdea ca se va mai intampla ceva. In situatii ca acestea Dumnezeu implineste in detaliu promisiunile Lui.
 4. Un Dumnezeu care ajuta pana la sacrificiu – Dumnezeu s-a uitat la lume, a vazut ca zace in cel rau si a stiut ca pentru a o salva era nevoie de un mare sacrificiu, era nevoie de Fiul Sau, nu doar sa vina, ci sa si moara pentru pacat. Atunci Dumnezeu a hotarat sa sacrifice pe Singurul lui Fiu, pentru ca noi sa putem avea viata vesnica, sa traim vesnic impreuna cu Dumnezeu. Asa s-a nascut Fiul Sau: Isus Hristos.

Asa este Dumnezeul craciunului. Sa fim si noi asa cum este Dumnezeu!

Un gând despre „Cum este Dumnezeul craciunului? – Luca 2,8-20

 1. Cei care pur şi simplu sărbătoresc Crăciunul ca o celebrare a naşterii lui Hristos? Mai întâi de toate, Hristos de „Crăciun” nu este Hristos din Biblie. Iată trei motive solide de ceea ce ar trebui să ne facă să ajungem la o astfel de concluzie:
  1. Această sărbătoare nu este biblică (adică, nu este de la Hristos).
  Nu este biblic nici una din practicile asociate cu Crăciunul.
  Iar, ca cineva să aleagă: 25 decembrie, pentru data naşterii Domnului, este o şansă din 365 că ar putea fi adevărat (ea a fost de fapt ziua de naştere a unui Dumnezeu fals, Mithra). Ideea acestui întreg ansamblu de „Crăciun” nu a venit până la anii 300, după ce Hristos a fost născut.
  Am putea întreba, Oare când a fost primul „Crăciun” (primul Noel)? Acesta, sigur nu a fost în anul naşterii Domnului nostru. Prima sărbătoare de „Crăciun” nu a fost până cândva în secolul 4, după ce biserica catolică, în loc să se opună acestui neadevăr, l-a adoptat.
  2. Hristos este Sfânt (separat, sau pus deoparte, Evrei 7:26).
  A. Termenul de „Christmas = Crăciun” este blasfemie. Etimologia (rădăcina cuvântului) vine de la „Hristos-mesa”, „masa”, fiind Comuniunea Bisericii Catolice (Euharistia), iar în acest act pâinea şi vinul se transformă în trupul şi sângele real al lui Isus (numit „transsubstanțiere”).
  Astfel, Hristos este sacrificat la fiecare masă. Acest lucru este direct împotriva Cuvântului: Evrei 9:27-28; 10:11-18.

  B. De la primul Crăciun şi până în prezent, sărbătoarea de Crăciun a fost întotdeauna asociată cu închinarea la idoli, obiceiuri rele, superstiţioase (în trecut, Mithra, zeul soare, astăzi, Moş Crăciun, magie, vrăjitorie, dumnezeul materialismului).
  Hristos, Domnul Sfânt din Biblie cheamă pe oameni să se pocăiască de păgânismul lor (Fapte 17:16-31), şi nu la „Creștinare”.
  3. Hristos-ul de Crăciun este un fals.
  În general, lumea adoră (se închină, iubeşte) Hristos-ul de Crăciun.
  Lumea nu primeşte pe adevăratul Hristos (Ioan 1:11; 7:7). Mormonii au Hristos-ul lor. Martorii lui Iehova au un Hristos al lor. Protestanții au Hristos-ul lor. Ortodocșii au Hristos-ul lor. Catolicii au Hristos-ul lor.
  Sărbătoarea de Crăciun are Hristos-ul ei (care este în principiu, un Hristos catolic).
  Dar, când se va întoarce Isus Hristos, crezi tu că El va reveni ca Hristos-ul de Crăciun (Apocalipsa 19:11-16)? Desigur că nu!
  Chiar şi atunci când El a venit ca un prunc, această profeţie a fost făcută cu privire la El, că va fi „… un semn, care va stârni împotrivire…” (Luca 2:34). Lumea urăşte pe adevăratul Hristos. Cineva ar putea spune, „Ei bine, când vom sărbătorii de Crăciun, sărbătorim naşterea lui Hristos din Biblie.” Asta-i o minciună! Hristos de Crăciun, nu este Hristos din Biblie.
  Israeliţii şi-au spus acelaşi tip de minciună, în Exodul 32:4-5 cu viţelul de aur. Ei şi-au spus: „Israele! Iată dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului.” Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui şi a strigat: „Mâine va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!” (Ebraică „lui Yahweh”). Isus a spus în Ioan 4:24: Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie sã I se închine în duh şi în adevăr.”
  Care trebuie să fie atitudinea noastră faţă de ce este rău şi de falsul „Hristos”?… Ar fi aceasta:
  Copilaşilor, păziţi-vă de idoli. Amin. (1 Ioan 5:21)
  Ce altceva trebuie făcut?…”fugiţi de închinarea la idoli” (1 Corinteni 10:14),
  Fie-vă groază de rău.” (Romani 12:9), „Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului, şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.” (Efeseni 5:8-11).
  Să se depărteze de rău şi să facă binele (1 Petru 3:11) şi „nu urma răul, ci binele” (3 Ioan 11).
  Cât priveşte modul în care să ne închinam lui Hristos şi cum să sărbătorim naşterea Sa, noi ar trebui să luam în considerare de asemenea, ceea ce Domnul le-a spus israeliţilor în Deuteronom 12:30-32,
  vezi să nu te laşi prins în cursă, călcând pe urmele lor….Fereşte-te să nu cercetezi despre dumnezeii lor şi să zici: „Cum slujeau neamurile acestea dumnezeilor lor? Şi eu vreau să fac la fel.”….Voi să păziţi şi să împliniţi toate lucrurile pe care vi le poruncesc eu; să n-adăugaţi nimic la ele, şi să nu scoateţi nimic din ele.
  Este o greşeală gravă să te închini lui Dumnezeu, în mod greşit. Nadab şi Abihu, fiii lui Aaron, au învăţat asta la modul cel mai dificil atunci când au oferit greşit tămâie Domnului în Levitic 10, astfel ei au murit, când au adus înaintea Domnului foc străin (Numeri 26:61). Domnul i-a ucis cu foc! Noi ar trebui să luăm aminte la cuvintele lui Moise care l-a îndemnat pe Aaron, în ceea ce priveşte închinarea ? „Aceasta este ce a spus Domnul, când a zis: „Voi fi sfinţit de cei ce se apropie de Mine, şi voi fi proslăvit în faţa întregului popor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s