Eliberarea de durerea abuzului sexual

Amanda era atat de distrusa din punct de vedere emotional de abuzurile sexuale din trecut, incat plangea ori de cate ori venea vorba de ele. Dupa ce i-am explicat ca Dumnezeu a creat-o cu duh, suflet si trup, am intrebat-o: „Care parte este cea mai importanta?” Ea a raspuns: „Duhul meu”. Care este urmatoarea ca importanta?”. Ea a raspuns: „Sufletul meu.” „Care este cea mai putin importanta?” „Trupul meu.”

La intrebarea: „De ce ar ingadui Dumnezeu ca trupul tau sa fie vatamat?”nu a putut raspunde, asa ca i-am explicat: „Dumnezeu compenseaza pentru pierderi. Daca permite ca trupul nostru sa fie ranit, ne da potentialul sa avem un duh puternic, asa cum s-a intamplat cu Daniel, care a fost facut eunuc de catre cuceritorii lui.”

Am intrebat: „Daca ai avea sansa sa ai un trup nevatamat si un duh obisnuit, sau un trup ranit si un duh mult mai puternic, ce ai alege?”

Ea a spus: „Un duh mai puternic!”, si apoi si-a dedicat trupul lui Dumnezeu. In felul acesta trupul ranit de cei care o agreseaza nu era al ei, ci al lui Dumnezeu (retrospectiv), o ofensa mult mai mare.

Pasul urmator a fost sa-i binecuvanteze verbal pe agresorii ei, rugandu-L pe Dumnezeu sa le dea calitati care cu siguranta le lipseau, ca pocainta, compasiunea, autocontrolul si dragostea. In cele din urma i-a iertat. Am intrebat-o: „Cum te simti?” Un zambet larg i-a aparut pe fata cand mi-a zis: „Ma simt ca o pasare care zboara tot mai sus catre Dumnezeu! Sunt libera! Sunt libera!”

By Bill Gothard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s