Fabula soarelui si a vantului

O fabulă despre soare şi vânt spune: „Îţi voi dovedi că eu am mai multă forţă, spuse vântul. Îl vezi pe bătrânul acela? Pun pariu că îi pot scoate haina mai repede ca tine.” Şi soarele s-a ascuns după un nor, iar vântul a început să sufle până a pornit o adevărată vijelie, dar cu cât sufla mai tare, cu atât îşi strângea bietul om haina pe el. În cele din urmă, vântul s-a potolit şi a renunţat, iar soarele a ieşit dintre nori şi i-a zâmbit cu bunătate bătrânului. Imediat acesta şi-a descreţit fruntea şi şi-a scos haina. Atunci soarele i-a spus vântului că blândeţea şi prietenia sunt mult mai puternice decât mânia şi forţa.

11 gânduri despre „Fabula soarelui si a vantului

  1. Eu o stiu un pic altfel, soarele il incalzeste si prin urmare i se face prea cald, si apoi isi da haina jos, ceea ce inseamna ca a castigat pariul cu „Vantul”.

  2. ce se intimpla cu omul daca era o tornada ?
    -adevarul este ca de caldura soarelui poti face si insolatie ,sau in desert poti sa spui aceste-i lumi adio
    de frig mai poti scapa luind o haina ,dar de caldura dupa ce ai dat jos tot ,ce mai dai ?mai precis poate te ascunzi de dogoarea soarelui
    cred ca totus ce-i mai multi vor sa fuga de „caldura iadului „

    1. Sandu, fabulele au un mesaj, ele pot avea mai multe elemente neclare, indeea este sa ii intelegi morala care de obicei se aplica in mai multe domenii de viata. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s