Istoria Regilor

Am primit asta pe mail. Sper sa nu ofensez pe nimeni, dupa mine sunt niste lucrari istorice 🙂

Regele „Pop” a murit…king

Regele „Comediei” a murit…king - Copy

Regele „Sufletelor” a murit….king - Copy (2)

Regele „Rock ‘n’ Roll” a murit…king of king

Dar „Regele regilor” traieste pentru totdeauna! king of king - Copy„Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin mine” Ioan 14,6

14 gânduri despre „Istoria Regilor

 1. Totdeauna m-au amuzat punctele astea de vedere crestine ! La fel de bine un liber-cugetator poate spune si „ Regele Regilor ” a murit ,dar copisti inteligenti au mintit cu nerusinare cum au facut multi scriitori ai Vechiului Testament si au scris povesti ! Si acum dincolo Elvis ii canta lui Isus din chitara , James Brown le canta musica soul ,Michael le canta „HEAL THE WORLD” si Regele comediei le zice o gluma si rad toti ! Dca vreti sa aveti impact in lume acoperiti si astfel de presupuneri si chiar daca va zguduie credintele din temelii s-ar putea ca noi sa avem dreptate si aceasta ironie fina sa fie de fapt o gluma trista ! Toti sunt spirite dincolo ,mai evoluate sau nu ,toti sunt evocati si alinare in felul lor pentru tot felul de nevoi ,asa ca astfel de abordari cum spuneam si in inceputul comentariului ,ma face sa zambesc ! Astept de la crestini ,lucruri mai profunde decat astfel de referinte bazate pe credinta si nu pe fapte istorice sau bun simt!

 2. Ba da ! Dar nu stiu exact in ce forma ! Putea fi si revenire din morti ( un fel de moarta clinica autoindusa) ! Eu cu ridicatul la cer dupa cele 40 de zile am abtineri ! Dar de ce sa intram in detalii de credinta ! Crestinii cred in ce scrie in Noul Testament si eu le respect credinta! Eu sunt liber-cugetator si iubesc invataturile lui Isus ,restul ma intereseaza mai putin ! Nu-mi place popularizrea lui Isus prin astfel de exemple ,El cel viu ,ceilalti muritori! Dar e ceva personal ! Nu atac pe nimeni ! E doar ceva legat de credintele mele si insemnatatea in sufletul meu a lui Elvis PRESLEY,James Brown si chiar a multor melodii de-ale lui Michael JACKSON ! Asa ca ,va rog ,sa nu va suparati ! Am simtit mai mult atacul la niste oameni pe care ii iubesc mult ,cu toate defectele lor ,decat la valabilitatea mesajului din punctul crestinilor de vedere !

 3. Salut Elvis, spuneai:
  „Eu sunt liber-cugetator si iubesc invataturile lui Isus ,restul ma intereseaza mai putin!”

  De obicei nu ma bag in discutiile altora, dar daca imi permiti, as fi foarte interesat sa stiu ce parere ai despre invataturile urmatoare ale Domnului Isus:

  „„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3)

  „Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Celce M’a trimes, are viaţa vecinică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.” (Ioan 5:24)

  „căci M’am pogorît din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M’a trimes.” (Ioan 6:28)

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Pentrucă oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va cîştiga. Şi ce ar folosi unui om să cîştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16:24-26)

  „De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască, şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.”” (Matei 4:17)

  Plus multe, multe, multe alte cuvinte de genul acesta ale Domnului Isus. Ceea ce incerc sa spun este ca Domnul Isus nu iti da privilegiul sa iubesti invataturile lui dar sa nu te intereseze ce spunea de fapt 🙂 Ori Il crezi pana la capat, ori nu. De fiecare data cand vorbea, Domnul Isus era foarte radical, si nu dadea niciodata oamenilor posibilitatea sa stea pe teren neutru.

  Fie Il iubim pe El si cuvintele lui si aratam asta traindu-le, fie ne amagim singuri.

  Iti doresc multa binecuvantare draga Elvis!

  Cristian

 4. Nu ,domnule Cristian ,daca tot m-ai intrebat ,nu iti permit sa intri in discutiile mele cu alte persoane ! Cat ai dat versete a mai fost ,cum a mai fost ,dar cand ai inceput sa-ti dai tu cu parerea ,mi-am dat seama ca n-am cu cine vorbi ! Emiti judecati la care si copiii retardati rad ,dar asta e ceva specific crestinilor care in loc de creier au o memorie stick ! Ma iubesti ,tot atat cat te iubesc si eu ! Tu ma vrei schimbat din nou,dar daca as fii schimbat intr-o persoana cum esti tu ,de ex,mai bine ,as prefera sa fiu terorist arab ,de ex ! Asa ca mai bine iti exprimai parerea din punctul tau de vedere si lasa-i evanghelizarea asta de 3 lei altcuiva mai calificat, dar cred ca nu au putut muschii tai sa nu se bage in seama si te-ai produs! M-ai degustat ce sa-ti spun ! Si m-ai facut sa si sterg acest blog de pe lista mea de bloguri ! Macar sa nu va mai deranjez !

 5. Raspuns pt Elvis
  Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa! „M-ai degustat ce sa-ti spun ! Si m-ai facut sa si sterg acest blog de pe lista mea de bloguri ! Macar sa nu va mai deranjez !” 😉
  Nu ma bag in seama si nu doresc sa ma produc, asa cum ai specificat domnia ta (intr-un frumos limbaj 🙂 „carturaresc”), dar am tinut sa-ti raspund deoarece ne-ai lasat impresia ca vorbesti cu toti cei prezenti pe acest blog. Nu deranjezi pe nimeni, dragule, traieste liber, privind printre degete si scuipand printre dinti cuvantul de binecuvantare asupra celor cu o „memorie stick”.
  Ti-ai spus parerea si-a spus-o si Cristian, fiecare cu darul sau, dar de ce trebuie sa jignim?
  Traieste linistit mai departe cu iluzia iubirii si lasa-i pe altii sa-si traiasaca prin iubire crezul lor, avandu-l pe Iisus Hristos ca model.

 6. Impresia asta pe care ai presupus ca am lasat-o e falsa ! Iubiti voi crestinii oamenii ,cum iubesc eu prostii! Acum esti Cuvantul ? Maine ce o sa fii ,Dumnezeu ? Si spui ca ti-am dat binecuvantarea scuipand printre dinti ? Te inseli ! Am dat-o privind cu scarba la tine , e o diferenta !

 7. Citind mai bine ,vad ca esti alt „crestin” „bagaret” ! Te simti si tu crestin cu memorie stick in loc de creier ? Problema ta ! Voi alegeti sa credeti povesti de adormit copiii ! Si sa imbatati cu credinta ca ii iubiti pe toti ,cand si pe voi va urati ! Asa ca despre ce vorbim ?

 8. Oameni buni, avem niste reguli pe blogul acesta. Nu dati drumul la orgolii, cu totii avem, nu ne mandrim cu asta.

  Elvis, se pare ca sunt persoane diferite, datele de identitate nu sunt aceleasi.

  Spuneti punctul de vedere cu detasare, nu silim pe nimeni sa creada ce spunem. Noi doar marturisim din experientele noastre. Asta poate folosi oricui.

  Cuvintele rele imi iau libertatea sa le tai, sau blochez comentul
  Multumesc de intelegere 🙂

  Cu bine.

 9. Draga Florin ,cand un crestin care spune ca se ghideaza dupa invatatura ” Intoarce si celalalt obraz ” imi spune ca sunt las sau imi face caracterizari de genul ca arunc scuipand printre dinti binecuvantari ,eu ca liber-cugetator care ma conduc dupa alte reguli ( vad cat de mult le respecta crestinii acestia plini de iubire ,al caror model este Isus ) ,ma simt dator sa ripostez ! De dragul tau si de binecuvantarile pe care acest blog il aduce in viata tuturor celor care intra aici ,orice raspuns sau replica o voi lasa fara raspuns ! Discutam cu tine ceva ,ti-am explicat punctul meu de vedere ,mi s-a spus ca ma amagesc aprecind invataturile lui Isus ,cand de fapt ar trebui sa cred tot ce scrie despre El ,ma rog, tot ce urmat … Din punctul meu de vedere cine vrea sa ma atace sa se astepte la represalii ! Nu sunt crestin ! Ma ghidez dupa legea „Cine seamana vant ,culege furtuna !” Acum ,de dragul tau ,o suspend !

 10. Elvis, nu te mai necaji atat, furtuna e si ea un fenomen al naturii 🙂 Asa ca din partea mea poti folosi si vantul, si furtuna, si toate pe cate le vrei domnia ta.
  Iti amintesc de cuvantul lui Isaia (fara sa am pretentia unei evanghelizari):”Eu sunt om al durerilor care cunoaste slabiciunea”(Is53,3). Vrei cumva sa fii mai mult decat ceilalti oameni?
  Ca liber cugetator, vezi ca nu cumva vazandu-te liber intr-o masura atat de larga si intr-un spatiu atat de intins si pofta ta neintampinand nici o piedica, sa folosesti frumoasele daruri pe care ti le-a daruit Dumnezeu spre raul si pieirea ta si ca nu cumva sa ti se intample ca inchipuindu-ti ca umbli in lumina sa dai de intuneric…pe cei ce socotesc ca lumina acestei lumi este lumina cea adevarata Domnul ii numeste „orbi si calauze ale orbilor”(Mt15,14), mai ales pentru ca lumina acestei lumi este intuneric, pecum a spus Iov(38,19)ca „noi in intuneric ne invartim”.
  „Viata noastra in aceasata lume este ca un razboi” (din cuvantul lui Iov 7,1). avem aici diferiti dusmani care ne poarta razboi cu armele lor si se straduiesc sa ne izgoneasca de la credinta.

 11. Si acum revenind la normal, sa-mi expun si eu opinia despre „Regele Regilor”.
  Consider ca mesajul care se dorea a fi transmis, n-a fost pus tocmai in contextul cel mai dorit(asteptat), mai ales din p de vedere religios.
  Mantuitorul nu poate , nu trebuie, nu e voie (si e chiar blasfemitor ) sa fie pus intr-o insiruire fanatica!!! 😯
  Despre ce asa zis „regi” vorbim? N-ar strica mai multa atentie la felul in care se face transmisia unui mesaj.
  Respectele mele pt „number 1 in the top” acestor solisti de gen. Au fost iubiti si supranumiti „regi”ai muzicii, pt ca au stiut sa-si vanda imaginea si si-au facut cu pricepere si pasiune meseria.ATAT DOAR!
  Atentie marita, idolatria n-are nimic de-a face cu crestinismul. E o diferenta intre credinta si credulitate,( desi uneori constat cu stupoare ca nu-i decat un pas de la una la alta).
  Ajungem pana la urma la Decalog („chip cioplit sa nu-ti faci”). Crestinul n-are idoli, n-are alti „dumnezei”.
  Si inca ceva, Mantuitorul nu are nevoie de publicitate! Dumnezeu-Omul, ne-a fost trimis spre mantuire(cea atat de necesara in urma pacatului stramosesc/Prin invierea Sa s-au deschis portile raiului si s-a refacut legatura teanfrica intre om si Dumnezeu), n-a umblat printre multime pentru „imagine, publicitate sau imbogatire”, ci pentru a implini si intarii” Legea”.Cel ce a facut posibila aceasta legatura teandrica este Iisus Hristos – Dumnezeu-Omul – sacramentul si misterul original, caci Persoana Sa divino-umana este locul unic al unirii lui Dumnezeu cu faptura Sa: omul. El S-a facut om, pentru ca din trupul Sau sa extinda mantuirea ca viata dumnezeiasca in noi. El a inaugurat un cult nou, spiritual, care il mobileaza si il sfinteste pe om. In locul prescriptiunilor formale, practicate la templu, El a instituit Sfintele Taine, torentele curgatoare care revarsa in noi apa cea vie a harului dumnezeiesc. „Cine este, asadar, facatorul Tainelor – se intreaba Sfantul Ambrozie – decat Domnul Iisus? Din cer au venit aceste Taine; caci tot sfatul din cer este”.

 12. Scumpi mei acest articol nu a fost facut pentru a fi blasfemitor, nici pentru a fi pus intr-o insiruire fanatica si totodata nu pentru a ataca anumite persoane, care prin cea ce au facut cat timp au trait, si-au creat un renume. Acest articol eu l-am trimis lui Florin care mi-a raspuns ca ,,a avut acelasi gand cu mine,, si am dorit sa scot in evidenta faptul ca anumiti oameni pe care lumea ii iubeste foarte mult pentru creatia lor, chiar daca acesti asa zisi regi nu i-au cunoscut niciodata, deci nici nu s-au gandit sau nu le-au pasat de ei, lumea ii adora foarte mult, dar pentru Domnul Isus Hristos, Rege al Regilor, care si-a dat vita pentru ca toti cei ce cred sa fie mantuiti si prin sangele Sau sa le fie iertate pacatele, iar acum este viu si sta la dreapta lui Dumnezeu Tatal si mijloceste pentru fiecare, lumea nu il iubeste atat de mult. prin tot ce a facut si face Domnul Isus Hristos ne arata iubirea Sa cea mare. Cat de mare? Noi oameni nu avem o unitate de masura pentru a masura iubirea, dar Dumnezeu are (Ioan 3:16) versetul de aur du Sfanta Scriptura, sau cum spunea poetul crestin si profesorul universitar Ioan Alexandrescu ,, din oceanul de dragoste din inima lui Dumnezeu sa se reverse cate o picatura si in inimile noastre,,. Domnul sa va binecuvanteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s