Mantuirea vine de la Domnul – C.H. Spurgeon

M-am simtit provocat de articolul acesta scris de Haddon Spurgeon. Pentru mine face asa de mult sens felul cum pune el problema, credinta mi se pare asa de corecta, biblica, plina de putere si avant!

…Şi dacă Dumnezeu cere cu adevărat ca păcătosul—mort în păcat—să facă primul pas, deci El cere tocmai ceea ce face mântuirea să fie atât de imposibilă sub Evanghelie la fel cum era sub Lege, omul fiind atât de incapabil să creadă pe cât este de incapabil să asculte, şi este la fel de neputincios în a veni la Hristos pe cât este de neputincios în a merge în cer fără Hristos. Puterea trebuie să-i fie dată de Duhul. El zace mort în păcat; Duhul trebuie să-l aducă la viaţă. Mâinile şi picioarele îi sunt legate, este înlănţuit de fărădelege; trebuie ca Duhul să-i rupă legăturile, apoi se va arunca în libertate. Dumnezeu trebuie să vină şi să smulgă zăbrelele din locurile lor, apoi omul poate scăpa, dar dacă Dumnezeu nu face acest lucru pentru el, este atât de cert că trebuie să piară sub Evanghelie la fel cum ar fi făcut-o şi sub Lege.

Aş înceta să mai predic dacă aş crede că Dumnezeu, în materie de mântuire, ar cere omului măcar un singur lucru pe care El însuşi nu s-ar fi angajat să-l şi furnizeze…. Eu sunt mesager, îţi spun mesajul stăpânului; dacă nu-ţi place mesajul, ceartă-te cu Biblia, nu cu mine; cât timp am Scriptura de partea mea te voi provoca să faci orice împotriva mea, dar te voi sfida.”Mântuirea vine de la Domnul.” Domnul trebuie să o aplice, pentru a-l face pe cel încăpăţânat neîncăpăţânat, pe cel nedrept drept, şi să aducă pe răzvrătitul josnic la picioarele lui Isus, altfel mântuirea nu va fi realizată niciodată. Lasă neterminat acest singur lucru, şi rupi veriga lanţului, tocmai acea veriga care era necesară integrităţii lui. Lasă la o parte faptul că Dumnezeu începe lucrarea cea bună, şi că ne trimite ceea ce vechii teologi numesc harul preventiv—lasă la o parte acest lucru, şi zădărniceşti întregimea mântuirii; astfel scoţi piatra de căpătâi din arcadă, şi aceasta cade. Atunci nu mai rămâne nimic.

Charles Haddon Spurgeon

* Am gasit articolul acesta pe blogul „Drob de sare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s