Zeitgeist – din perspectiva crestina II

La un moment dat se spune in film despre cea mai frumoasa poveste spusa vre’odata. Afirmatie ironica bineinteles.

Sunt similaritati intre povestea nasterii lui Hritos si alte povestiri egiptene. Cu alte cuvinte este o imitatie mai veche, cu alte nume, personaje.

Este o poveste mai veche, pe care autorul “Zeitgeis” n-a patruns pana acolo sa o aminteasca. V-o spun eu aucm: in Biblie se spune prin Geneza 10 despre Nimrod. Sotia lui Nimrod-Semiramida- i-a nascut un fiu pe nume Tamuz. Dupa moartea lor, conform obiceiurilor pagane vechi, ei au fost divinizati: Nimrod a devenit zeul soare, Semiramida-mama de zei, iar Tamuz a devenit o reincarnare a lui Nimrod. Deci exact asa a fost si Hristos intruparea pe pamant a lui Dumnezeu, ne-a adus pe Tatal, n-i la facut cunoscut.

Cum se explica asta?

Probabil ca Satana a creat propriile lui mituri, imitand planul divin spre a rataci oamenii, creind confuzie. Diferenta majora intre Dumnezeu si Santa, este ca ce face Satan, nu este real, este mit, si nu are putere. Unde sunt milioanele de enoriasi? Asa cum se vede la Dumnezseu prin Hristos?

Dovezi ale faptului ca Satana imita pe Dumnezeu:

In Apocalipsa se spune ca Satana va avea un prooroc mincinos si pe antihrist. De unde modelul acesta? Din sfanta treime! Tatal, Fiul si Duhul Sfant!

Duhul a pecetluit pe cei credinciosi, si antihrist va pecetlui la un moment dat pe ai lui.

Hristos si-a dat viata pentru popor, si antihrist se spune in apocalipsa ca va fi ranit de moarte si totusi se va ridica.

Hristos a facut minuni, si antihrist va face sa se coboare foc din cer. Etc. etc.

Satana a fost denumit de Martin Luther “Maimuta lui Dumnezeu”. Tot timpul il imita pe Dumnezeu, dupa cum hotii falsifica banii spre ai insela pe oameni.

In film se aminteste de zicala lui Thomas Pnine 1737 – 1809

“Religia crestinia este o parodie a inchinarii la soare, au pus omul Hristos in locul soarelui, si l-au pus in mijlocul inchinarii”

Raspuns:

Problema este ca Iisus a fost real, istoric, iar inchinarea la soare este un mit, un cult. O alta dovada este cea practica. Cultul soarelui nu a satisfacut nevoile oamenilor, Hristos priviti ce efect a avut in istorie. foto

O alta expresie dura: “Religia nu poate niciodata reforma mintea pentru ca religia este sclavie”. Robert C. Ingerall 1833-1899.

Raspuns:

– Malefica expresia. Religia se ocupa de sufletul omului, cea mai importanta parte din om. In esenta omul este suflet, acesta este vesnic si va ramane asa, trebuie sa ne ingrijim unde isi va petrece vesnicia in Iad, ignorand pe Dumnezseu, sau in Rai, primind jertfa lui Hristos.

– Filmul e inconsecvent, dpdv rational. Cand lupta impotriva religiei crestine, folosinduse de religia pagana pe post de “buzdugan”, cand lupta impotriva religiei in sine, totalitatea religiilor. Acum nu mai conteaza nici cea pagana, nici cea crestina !!!??? Pare ca este un spirit strain si labil in spatele acesei chestii !!??!

Apoi marea parte a filmului se ocupa de atacul din 11 Septembrie WTC, razboaie, bani, bani si iarasi bani. Autorul se vede din substratul filmului ca avea si el o problema: BANII 😀 . O vorba spunea: “Oamenii nu vad lumea asa cum este, ci asa cum sunt ei (cei care o vad)” Cred ca de aceea vedea omul acesta pe crestini ca fiind avari dupa bani !?

De partea asta nu ma ocup sa o despic in patru. Las pe altii cu darul asta sa o faca 😀 cum este autorul acestui film.

Un lucru bun a fost spus in film la un moment dat: “Lumea prin mijloacele ei de divertisment: show-ri, droguri, alcool, imoralitate, filme, desene, etc., intretin mintea societatii distrata, tot timpul daca e cu putinta, pentru ca sa nu gandim prea mult si sa ne educam, astfel sa putem fi manipulati si inselati mai usor” Bine spus!!

Spre finalul filmului spune:

“Cand putera dragostei depaseste dragostea de putere, atunci lumea va cunoaste pacea.” Jimi Hendrix

Eh… acum insasi autorul incearca sa fac pe „mesia”. Asa sunt toti inselatorii, se dau salvatori. E buna expresia, insa cred ca autorul ideii este Hristos si nu Jimi Hendrix

Toate bune!

Un gând despre „Zeitgeist – din perspectiva crestina II

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s