Riscurile puterii absolute

Astazi in mai toata lumea se promoveaza o politica permisiva in care este legalizata prostitutia, distribuirea de droguri (o parte) etc. se face in mai toate zonele lumii. Un caz concret este Olanda, aici se permit deschiderea de Coffee shop in care se vinde canabis, marijuana (6,5 euro/ gr.). Motivul legalizarii pornirii unor astfel de „Coffee-Shop” este: „daca legalizezi poti sa gestionezi, sa controlezi situatia”. Vestile pentru moment sunt pozitive: in 1999 cand s-a permis acest lucru, 8300 de astfel de coffee shop-uri s-au deschis. Anul urmator au fost inchise o serie din ele. Ele au scazut astfel ca in 2004 erau 6700 de coffe-shop-uri. Deci ei controleaza si gestioneaza situatia bine, tara nu este infestata cu aceste lucruri nocive.

Concluzie: Cetatenii in cazul acesta sunt la bunavointa guvernantului, care pana acum a facut o treaba buna. A facut ca numarul acestor „Coffe-shop” -uri sa scada.

Intrebare: Ce ne facem daca acel guvernator este inlocuit cu unul care nu mai are bunavointa, sa presupunem ca e de partea traficantilor?

Vedeti? Acest control, este cu doua taisuri, de aceea si periculos (sa dai toata puterea in mana unui guvernator).

Ce ar fi de facut?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s