Despre execuții

Iacov:

A fost conducatorul bisericii in Israel, a fost aruncat de la 30 m inaltime, de pe varful templului, pentru ca a refuzat sa se lepede de credinta in Hristos. Cand au descoperit ca a supravietuit cazaturii, dusmanii sai l-au batut pana l-au omorat.

Acesta a fost acelasi templu unde Satan a incercat sa-l ispiteasca pe Iisus.

Iacov cel Mare:

Fiul lui Zebedee, pescar, cand Iisus l-a chemat in serviciul Sau. Un mare conducator al bisericii, acesta a fost decapitat in Ierusalim. Ofiterul roman, care l-a pazit, a ramas uimit de cum isi apara credinta la proces. Mai tarziu acesta l-a insotit pe Iacov la locul executiei, si-a schimbat credinta (recunoscandu-l pe Iisus), a ingenuncheat si s-a lasat decapitat alaturi de Iacov.

Bartolomeu:

Cunoscut si sub numele de Nataniel, a fost misionar in Asia. A propavaduit in Turcia de astazi. Bartolomeu a devenit martir, fiind omorat in bataie cu biciul pentru credinta sa, in Armenia.

Andrei:

A fost crucificat pe o cruce in forma de X, pe insula Patras in Grecia. Dupa ce a fost batut cu biciul de catre 7 soldati, a fost legat de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia. Urmasii sai au raportat ca ultimele sale cuvinte au fost: ” Am trait mult, mi-am dorit si am asteptat acest ceas fericit. Crucea a fost sfintita prin faptul ca Iisus a atarnat pe ea”. A predicat celor care il chinuiau, inca doua zile pana a murit.

Toma:

A fost injunghiat cu o sulita, in India, in timpul calatoriilor sale de misionar, pentru a-si stabili biserica in zona subcontinentala.

Iuda ( a nu se confunda cu Iscariotul):

A fost omorat cu sageti cand a refuzat sa isi nege credinta in Christos.

Matei:

Apostolul care a fost ales sa il inlocuiasca pe Iuda Iscariotul, a fost omorat cu pietre si apoi decapitat.

Paul ( Pavel):

A fost torturat si apoi decapitat de catre imparatul malefic Nero, in Roma anului 67 A.D. Paul a indurat un arest indelungat, care i-a permis sa scrie epistolele catre bisericile pe care reusise sa le formeze in Imperiul Roman. Aceste scrisori, care sunt invataturile fundamentale ale doctrinelor crestine, formeaza o portiune insemnata a Noului Testament.

Poate acestea ne amintesc ca suferintele noastre aici pe pamant, sunt minore in comparatie cu persecutiile indurate si cruzimea pe care au suferit-o Apostolii si discipolii, in vremea lor pentru Credinta. “Veti fi urati din cauza numelui meu. Dar cel care indura pana la sfarsit, va fi salvat”. Matei.

Moartea lui Iisus:

La varsta de 33 de ani, Iisus a fost condamnat la moarte. La vremea aceea, crucificarea era forma cea mai rea de moarte. Doar cei mai mari criminali erau condmanati la crucificare. Mai rau pentru IIsus, fata de ceilalti criminali, pe langa faptul ca a fost crucificat, a fost batut in cuie ( pironit), de maini si de picioare.

Fiecare piron era lung de 15-20 de cm, ele au fost batute in incheieturi, nu in palma cum se portretizeaza adeseori. Exista un tendon la incheietura mainii, care se extinde pana la umar, garzile romane stiau acest lucru, ca acest tendon se va rupe, fortandu-l pe Iisus sa se mentina cu muschii din spate, pentru a-si putea trage respiratia.

Ambele picioare au fost pironite, astfel ca era nevoit sa isi mentina greutatea in unicul cui care i-a strapuns picioarele pe cruce. Iisus nu se putea sprijini constant in picioare datorita durerii, astfel ca era fortat sa alterneze prin arcuirea spatelui si sprijinul in picioare, ca sa poata sa respire. Imaginati-va durerea, lupta, curajul.

Iisus a indurat aceasta realitate timp de 3 ore. Da, 3 ore, va puteti imagina suferinta? Cu cateva minute inainte sa moara, nu a mai sangerat. Ii iesea efectiv apa, din rani. Din imaginile cunoscute vedem rani la maini si la picioare si de la sabie intr-o parte. Dar realizam oare ca ranile sale erau in corp?

Un ciocan a patruns piroane mari prin incheieturi, picioarele unul peste altul, apoi pironite, apoi un soldat roman l-a injunghiat intr-o parte cu sabia. Inainte de toate acestea a fost biciuit si batut.

Toate acestea fara sa mai mentionam umilinta pe care a trait-o carandu-si propria cruce, pe parcursul de 2 km, in timp ce populatia il scuipa si arunca cu pietre in El. Crucea cantarea aproape 30 de kg, doar partea de sus pe care a fost crucificat cu mainile. Iisus a trebuit sa traiasca aceasta experienta pentru a deschide portile raiului, astfel ca voi sa puteti avea acces liber la D-zeu. Atfel ca pacatele voastre sa fie “spalate”, toate, fara exceptie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s