Despre predicatori

Sunt multe exemple dureroase în biblie în sensul acesta, nu le voi spune aici pe toate, Ghehazi a fost un om foarte diferit de Elisei. Oare de ce nu era hrănit de mesajele lui Elisei și nu creștea spiritual, pentru că nu predica bine Elisei? Faptele dovedesc că Elisei era bun. Asta înseamnă că inima lui Ghehazi era rea. Ahitofel era un slujitor apropiat de David, îi era sfetnic, totuși avea inima departe de a lui David (după inima lui Dumnezeu). De ce nu creștea la Psalmii lui David? De ce nu era îmbogățit cu har de aceste capodopere biblice? Pentru că nu erau Psalmii lui David buni și cu har? Psalmii sunt cei mai mult citiți în biblie! Asta înseamnă că inima lui Ahitofel nu era bună, și probabil era ceva cu neiertarea… Nu mi-ar ajunge timpul să vorbesc de Core, Dodat și Abiram, Absalom, Iuda, Alexandru căldărarul ș.a.

Nu contează, pentru tine, dacă predicatorul nu a trăit tot ce spune, Domnul spune ”să faceți ce vă zic ei, nu ce fac ei” – Mat. 23,3. Pavel spunea – ”ce îmi pasa daca cineva predică din pizmă? Hristos e propovăduit.” – Filipeni 1,18. Deci chiar dacă un predicator nu ar fi bine, pe tine nu te afectează, potrivit bibliei. Așa a lăsat Dumnezeu ca să își faciliteze lucrarea.

Cât despre predicatori, am un îndemn – Învățați ce înseamnă să predicați fără frică! Nu sunteți datori să dați socoteală nimănui de mesajul vostru atunci când îl slujiți cu un cuget curat pe Hristos! – Daniel 12:3 spune –  ”Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac și în veci de veci.”

Ieșiți repede din grupul celor ce cârtesc împotriva învățătorilor și predicatorilor lui Dumnezeu dacă aveți teamă de Domnul. Prin ei ați ajuns să vă nașteți din nou și să aveți viață veștincă. Fie că e predicator din Biblie, fie din istorie. Dumnezeu nu va fii nepăsător față de cei ce Îi sabotează mesagerii. Au fost mulți în biblie care au făcut asta, și au avut un sfârșit tragic.

Să luăm seama să nu luăm în deșert Numele lui Dumnezeu.

Un gând despre „Despre predicatori

 1. Harul si dragostea lui Hristos sa va fie inmultite!

  6 În casa celui neprihănit este mare belşug, dar în câştigurile celui rău este tulburare.
  7 Buzele înţelepţilor seamănă ştiinţa, dar inima celor nesocotiţi este stricată.
  8 Jertfa celor răi este o scârbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană Îi este plăcută.
  9 Calea celui rău este urâtă Domnului, dar El iubeşte pe cel ce umblă după neprihănire.

  10 Cine părăseşte cărarea este aspru pedepsit, şi cine urăşte mustrarea va muri.

  PS. Ce zice Boariu e mai putin important, de nu convingerile inimii lui nu sunt asemenea cu ce este scris de sus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s