Școala animalelor – Fabulă

Odată ca niciodata animalele se hotarîsera sa faca un gest eroic pentru a
înfrunta greutatile „Lumii Noi”, si au deschis o scoala. Au adoptat un program de învatamânt constând din cursuri de alergare, cățărat, înot si zbor. În vederea unei administratii mai usoare, toate animalele s-au înscris la toate disciplinele. Rata s-a dovedit excelenta la înot, mai buna chiar decât instructorul ei, lua note foarte bune la zbor, însa se arata extrem de neîndemânateca la alergare. Fiind atât de slaba la aceasta proba, trebuia sa ramâna peste ore, sa renunte la înot pentru a se antrena. Asa a si facut, pâna ce si-a ranit labele palma te, iar la înot a obtinut doar rezultate mediocre. Însa mediocritatea e un lucru admis la scoala, asa ca nimeni nu s-a sesizat, în afara de rata, care si-a facut mult sânge rau.
Iepurasul, fruntas al clasei la alergat, a facut o grava depresiune nervoasa
încercând sa compenseze esecurile la înot.
Veverita excela la catarat, însa s-a simtit din ce în ce mai frustrata la orele de
zbor, fiindca instructorul o silea sa ia startul de la sol, de jos în sus, în loc sa-I ia din vârful copacului.
Vulturul s-a dovedit a fi un copil dificil si a trebuit supus unei discipline foarte
severe. La orele de catarat îi întrecea pe toti, ajungea primul în vârful copacului, dar insista sa ajunga acolo în stilul lui, foarte personal.
La sfârsitul anului, un tipar anormal, care înota extraordinar de bine, izbutea sa si alerge, sâ se catere si chiar sa zboare cât de cât, a obtinut media cea mai buna.
Câinii de preerie au rămas în afara scolii, contestând taxa impusa, deoarece
administratia n-a vrut sa adauge în programa sapatul si scormonitul în vizuine. Si-au trimis copiii sa uceniceasca pe ‘lânga bursuc si, mai târziu, s-au asociat cu mistretii si popândaii pentru a crea o scoala particulara.

Nu toți trebuie să facă de toate. Ci fiecare este chemat la o lucrare, fiind înzestrat cu o abilitate. Însă toți trebuie să slujească aceeași cauză în unitate. Valorificarea diferențelor creează sinergie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s