Virutal vs live

În ziele acestea când legătura prin internet este folosită aproape pretutindeni, vrau să aduc câteva lămuriri pentru a înțelege cum să o tratăm.

Există confuzie în ceea ce înseamnă legătură virtuală și letătură live (directă), am observat.

Legătura virtuală este legătura realizată în general în jocuri, în care tu ești un personaj, cu proprietăți date de joc, nu proprietățile tale. Atunci ești virtual! Poți fi orice.

Legătură directă (live), este legătura cu care suntem obișnuiți de mult timp, prin intermediul știrilor internaționale TV. Atunci când un crainic, din București să presupunem, spunea aluia: „Eși în direct!” Iar el poate fi oriunde în lume. Atunci poți fi doar ceea ce ești tu.

În încheiere, transmisia zoom, chat video whatsapp, messanger s.a., sunt transmisii directe, live. Au valoare reală a ceea ce poți face în mod normal: educație, informare, predicare, orice fel de activitate trăită (live). De aceea se mai numește transmisie live.

Conectarea virtuală, este altceva! Ea nu se realizează în parametrii reali, ci prin intermediul unui joc, unui program, în care tu nu ești cel real, ci un personaj cu supraputeri, sau puteri limitate etc. Acel mod de conectare nu are valoarea unei întâlniri reale (live).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s