Nu te lăsa întinat!

Psalmii 50:18 „Dacă vezi un hoţ, te uneşti cu el şi te însoţeşti cu preacurvarii.”

sursă

Legea morală a lui Dumnezeu nu este o chestiune de credință, ci ea este o lege de bază a vieții. Medicina știe concret că stresul afectează tensiunea arterială, mânia afectează inima pentru că vasele de sânge se comprimă, îngrijorarea afectează sistemul digestiv, minciuna afectează sistemul nervos, pofta afectează sistemul renal, s.a.m.d.

Practic tot ceea ce faci în lumea creată de Dumnezeu are un efect în tine sau în exterior, indiferent dacă tu crezi sau nu în Dumnezeu.

În legea lui Dumnezeu mai este prevăzut ceva, pe care noi îl omitem adesea.

Mă adresez acelora care au ajuns la convingerea că nu este bine să faci rău să calci legea morală a lui Dumnezeu, propria conștiință.

În textul de mai sus, Dumnezeu spune că e gata să judece un om nu pentru că a făcut un păcat, ci pentru că s-a făcut părtaș la păcatul altora.

Acum ai putea să spui, dacă minte altul, sistemul lui nervos va fi afectat, nu al meu! Realitatea este de partea textului din Ps. 50, pentru că atunci când te faci părtaș cu cineva care a mințit, prin faptul că ai intrat în tabăra lui cumva, mintea ta în mod involuntar începe să se poarte la fel ca a lui, măcar că tu poate nu știi istoricul faptelor, ceea ce s-a întâmplat concret. Mintea ta începe practic să se tureze poate mai mult decât a lui: „Oare ce s-ar putea întâmpla? Oare ce o fi spus? Cât de grav o fi? În ce m-am băgat?” Acela are date concrete și se îngrijorează, tu le ai incerte, dar tot te îngrijorezi, pentru că ești în aceeași tabără. Dumnezeu spune că așa este cu toate formele de păcat!

Nu este suficient că nu faci răul, trebuie să te păzești și neîntinat, să nu te unești cu cei ce fac răul! Iacov 1,27.

(Iac 1:27) Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.

Un gând despre „Nu te lăsa întinat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s