Mesaj de Paste

Pavel explică efectul învierii asupra noastră în Romani 6,4 „Noi, deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.”

Hristos a înviat prin slava Tatălui, pentru ca tot așa să înviem și noi la o viață nouă. Lucrul acesta nu se face numai prin botez, ci prin Duhul Sfânt. Când apostolul Pavel voia să se asigure de niște ucenici că sunt autentici în Fapte 19,2; nu i-a întrebat dacă au fost botezați, pentru că erau cu botezul lui Ioan; apostolul Pavel i-a întrebat dacă au primit ei Duhul Sfânt când au crezut! De ce a întrebat așa? Pentru că era o singură nădejde pentru schimbare: ”Hristos în voi nădejdea slavei” Col. 1,27. Hristos însă este în noi prin Duhul Sfânt. Ceea ce ne dă nouă asigurare că vom fi înviați împrenă cu Hristos la o viață nouă, este Duhul Sfânt în noi.

Romani 8,11 ”Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.”

Învierea lui Histos este o dovată a modului în care Dumnezeu ne va învia și pe noi la o viață nouă, trebuie să fim născuți din nou, trebuie ca viețile noastre să fie umplute de Duhul Sfânt, să căutăm puterea și călăuzirea Duhului în fiecare clipă! Domnul le-a spus ucenicilor: ”Rămâneți în cetate până când veți fi umpluți cu putere de sus!” Luca 24,49. Așa lucrează puterea învierii Lui!

Ați primit voi Duhul Sfânt când ați crezut? Fapte 19,2.

*sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s