Despre răutatea lumii și purtarea de grijă a lui Dumnezeu

Te întrebi cum ai putea să scapi de gândire negativă într-o lume așa de rea. Nu este vorba de gândire rea, ci realistă. Avem și un proverb care sune că „pesimistul este un optimis informat”. În fine, una peste alta, oamenii încep să gândească rău, pentru că realmente se lovesc de atâtea chestiuni nedrepte, așa încât ajunge să gândească rău.

Ceea ce vreau să subliniez este că gândirea rea, oricât ar fi de realistă, ea provoacă boală nervoasă, epuizează energia și ne stoarce de puterei. Nu ai pace. Tot timpul trebuie să te păzești, tot timpul trebuie să previi etc. Gândirea negativă este baza celor mai mult căderi nervoase și probleme psihice.

Cuvântul spune că 1 Corinteni 10:13 „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”
Acest verset contrabalansează. Exită oameni răi, și duhuri rele care îmi poartă sâmbetele, dar există și un Cenzor ceresc, care niciodată nu permite să fiu ispitit mai mult decât trebuie, și niciodată fără ieșire.

Dacă realitatea îmi spune să gândesc prevăzător (negativ), acest lucru produce frustrare. Însă activitatea lui Dumnezeu ne aduce la o viață pașincă și liniștită. De ce? Pentru că el cenzurează orice răutate la linia dreptății, a ieșirii din problemă. Oricât de rău ar fi un om, sau Satan însuși, Dumnezeu nu permite în viața ta decât ce este potrivit cu puterea ta, și cu mijloacele de a ieși biruitor.

Dacă lumea îți aduce îngrijorare, Dumnezeu aduce încredre. Lumea este rea, dar activitatea lui Dumnezeu aduce lucrurile în echilibru. Nu te poți încrede în nimeni, dar în El chiar te poți încrede că va ține lucrurile în control în toate cazurile.

Să avem încredere în El!

1 Corinteni 10:13 „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s