Totul e spre bine

Romani 8:28 „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

Textul acesta nu este autosugestie, dacă ați observat. Autosugestia spune: „Sunt bun, sunt puternic, sunt inteligent, sunt victorios și nu sunt victimă!” Autosugestia elimină lucrurile negative, suferința, eșecul. Textul nostru spune că „toate lucrurile”, adică și bune și rele. Textul acesta vorbește de o realitate spirituală cu mult superioară autosugestiei, gândirii pozitive.

Această realitate spirituală ne spune că nu există hazard, întâmplare, noroc, anarhie sau haos. Ar trebui să scoatem din vocabularul nostru aceste cuvinte. Cred că cel rău le folosește din plin pentru a copleși sufletele și a le trage în păcat. În realitate nu există haos, ci totul este planul lui Dumnezeu, cu bune și cu rele ca să întărească și să crească binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.

Un proverb spune: „prietenii te mângâie, criticii te îmbunătățesc”. Ai tăria și fă din criticii tăi cei mai buni învățători! Spurgeon a fost corectat ani în șir de un critic anonim. Pentru asta el a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest cioplitor anonim binecuvântat. Când un om nu este născut din nou, el se deprimă, critică și el la rândul lui și poate devine mai rău decât criticii lui. Dacă cineva iubește pe Dumnezeu ia totul ca din mâna lui Dumnezeu, și bune și rele pentru binele lui intern.

Să nu mai ne îndoim! Nu există anarhie, totul este o cauză și un efect, semănat și secerat, dar pentru cei ce iubesc pe Dumnezeu totul este calculat spre bine lor etern!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s