Hristos a înviat!

Pe pământ două persoane au făcut istorie, primul este Adam din care ne tragem toți, și al doilea este Hristos, care ne-a arătat o cale nouă. Primul ne-a dat trupuri de carne, dar și o natură păcătoasă de care nu ne putem elibera singuri. Al doilea ne scapă de natura păcătoasă și ne dă natura sfințeniei lui Dumnezeu, iar în final ne dă trupuri de slavă.

Învierea lui Hristos este cel mai important eveniment din biblie: semnul Domnului pentru evrei că este Fiul lui Dumnezeu este învierea (semnul lui Iona), biserica se naște după ce Hristos a înviat, Petru câștigă 3000 de suflete cu mesajul învierii, învierea ne arată că noi am fost socotiți neprihăniți (Rom. 4,25), noi am fost aduși la o viață nouă prin puterea învierii Lui (Rom. 6,4).

Învierea lui Hristos este unică de toate celelalte învieri din biblie prin faptul că cei ce au înviat în biblie au murit iar, Hristos nu mai moare, trupurile lor au fost muritoare după reînviere, trupul lui Hristos după înviere a fost de slavă: mânca, dar și dispărea, putea fi în trup, dar putea trece prin materie (ușă). Tot ce a fost după învierea lui Hristos a fost să ne atragă și pe noi la acea viață nouă pe care o avea Hristos după înviere. Suntem chemați să ne împăcăm cu Tatăl și apoi să trăim o viață în glorie alături de El. Acela este viitorul nostru dacă ne ținem strâns de El.

După înviere Domnul a spus apostolilor să facă ucenici din toate neamurile. Toți oamenii pot să ajungă așa cum a ajuns Isus în trup de slavă:

(1 Cor 15:20) Dar acum, Hristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi. (pârgă înseamnă primul “măr” care apare într-un copac, primul rod, primul fruct, după care apar mai multe).

(1 Corinteni 15:23) Hristos este cel dintâi rod, apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.

Acesta este mesajul învierii! Poți beneficia și tu de el dacă crezi în Hristos!

Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s