Dalai Lama a avut o întrevedere cu Lady Gaga

Lady Gaga a avut o întrevedere cu Dalai Lama, precum împărăteasa din Seba l-a vizitat odinioară pe înțeleptul Solomon, pregătită cu întrebării grele asupra cărora dorea răspuns. Întâlnirea a avut los în SUA, dar a fost într-un sens similară. De aici Lady Gaga a primit interdicție din partea Chinei să mai cânte în acest stat, și chiar ca muzica acesteia să mai fie ascultată.
Lady Gaga a avut trei întrebări în mare:

1. Cum ajutăm tinerii cu respect scăzut de sine, care își fac rău, sau chiar se sinucid?

2. Care este pentru tine cea mai productivă meditație?

3. Cum pot să îmi păstrez pacea minții când văd atâta durere si rău în fața ochilor?

La care Dalai Lama a răspuns:

1. Este prea multă informație despre materialism și prea puțină despre valori. Avem o societate centrată prea mult pe egoism și prea puțin pe altruism.

2. Sunt două tipuri de meditație: una în care nu te gândești la nimic, și alta în care analizezi. Cea în care analizezi este mult mai puternică, pentru că rezolvi anumite lucruri. Cealaltă, nu rezolvi nimic, te întorci la aceleași probleme după.

3. Când privești un lucru prea de aproape nu mai vezi nimic, dacă îți mărești perspectiva, vezi ce este în spate, deasupra, în jur, și pot manevra situația. Să privească din perspectivă mai mare.
    M-am uitat la răspunsurile lui Dalai Lama,  și am observat ca este un bun gânditor, analist, se vede şi din meditația „analiză” pe care o practică. Aici nu e pe placul budiștilor, probabil de aceea îl persecuta chinezii, budiștii preferă meditația în care nu gândești nimic, pe care o critica Dalai Lama. Aceasta pe care o prefera el o au creștinii, doar ca noi avem si câmpul muncii „Cuvântul lui Dumnezeu„, altfel este multă muncă şi nu mai termini, cum spunea Solomon. 
    La prima întrebare subliniază bine, dar un sens tot nu e sa iubești pe aproapele tău, pentru că mâine mori. Dacă ducem rațiunea până la capăt vedem că ăsta este adevărul. Sensul ar fi împărăția lui Dumnezeu veșnică, altfel este viziune trunchiată. Apostolul Pavel o spune: „sa mancam si sa bem ca maine murim”. Acesta este adevărul în afara veșniciei, să fim sinceri. 
    La a doua intrebare a raspuns bine, pe drept e prigonit. 
    La a treia întrebare, are sens ce spune, e adevărat, doar că evită esențialul , şi anume, dacă  faci rău, nu este corect să  îți  dorești  o clipă  de odihnă . Este voia lui Dumnezeu să nu ai odihnă nici zi nici noapte, prin conștiință. Calea lui Dumnezeu este nu să privesti de departe, ci să renunti la a mai face rău, pentru că pe om nu il doare când altul face rău, ci când el face rău. Când altul face rău simți compasiune. Dacă rezolvă problema răului, atunci el are pace chiar dacă ar începe al treilea razboi mondial. Iar rezolvarea trebuie să spunem că nu e posibilă, pentru că la Dumnezeu plata păcatului este moartea. Ca să  plătești, trebuie să mori, şi dacă mori ajungi în iad şi nu ai rezolvat nimic. Avem însă  o sansa datorită  Domnului Isus care a murit pe cruce în  locul nostru. Poti veni la El şi să  beneficiezi de plata Lui ispăşitoare şi atunci ai iertare autentică . Acesta ar fi răspunsul  final. 

   

   

   

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s