Șase categorii de oameni care rănesc biserica

Am găsit acest articol pe blogul fratelui Daniel, scris după J. Lee Grady. Scriu aici o traducere a acestui articol simplificată.

Aceste șase categorii de oameni care rănesc biserica nu sunt oameni care trebuie judecați, dimpotrivă, cred că trebuie slujiți, dar nu trebuie puși în conducere, în echipa de lucrători.

  1. Cei ce controlează financiar – Aceștia sunt oamenii care au bani, dar sunt imaturi spiritual. Nu trebuie lăsați să controleze lucrarea, chiar dacă au puterea banului. Dumnezeu conduce lucrarea lui, iar dacă este nevoie, să așteptăm intervenția Domnului, fără să facem pași greșiți în rezolvarea acestora.
  2. Profeții autoproclamați – Aceștia sunt cei ce se autonumesc profeți. Au o atitudine greșită. Adevărații profeți ai lui Dumnezeu sunt iubitori, au o inimă slujitoare, stau sub autoritate. Cei răi însă nu se lasă corectați, sunt mândri spiritual, sunt singuratici.
  3. Cei ce vor atenție – Aceștia sunt cei ce vor să fie în față, să cânte sau să predice. Dumnezeu vrea oameni în lucrare, dar vrea oameni frânți, smeriți, care să nu se încreadă în abilitățile lor, ci în Dumnezeu. Aceștia care vor atenție însă sunt emoționali, nestăpâniți. Să ne ferim de cei ambițioși, aprinși de ei înșiși.
  4. Cei cu răni  nerezolvate – Aceștia au fost răniți, și acest lucru este necondamnabil, dar dacă nu si-au rezolvat încă aceste răni, ei vor răspândi acele resentimente prin slujirea lor ca un cancer. În Evrei 12, 15 spune să fim atenți la orice ”lăstar de amărăciune”, care poate întina pe mulți.
  5. Cei cu slăbiciuni sexuale – Să fim atenți la cei care au probleme în acest sens din diverse motive, au fost abuzați, au fost trădați, dezamăgiți în relațiile lor, și într-un fel sau altul ei își caută partener. Să fim atenți mai ales la liderii de tineret, de copii sau închinare. Să confruntăm și să ferim biserica de oamenii care își caută în ea parteneri fizici.
  6. Cei imaturi, care le știu pe toate – Satan a condus o rebeliune în cer. Sunt unii care vor repede să creeze mișcări spirituale. Să învățăm din răbdarea lui David când a primit făgăduința ca va fii rege. Să ne ferim să punem noi convertiți în funcții de conducere (1Timotei 3,16).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s