Implicațiile faptului de a fi sare și lumină

salt-light2
clik pentru sursă

În Matei 5, 13-16 Domnul ne vorbește de cunoscutele ilustrații cu privire la credincioși, acelea de a fii sarea și lumina lumii.

Voi suntem sarea pământului!

În primul rând trebuie să vedem acolo că Domnul ne spune că este o stare de fapt – Nu este o alegere a noastră. Dacă cineva este în Hristos, el este deja sare prin însuși acest fapt. Ești chemat și menit asemenea Domnului să sărezi, iar acest lucru se face în mod deosebit prin vestirea evangheliei.

Important, ne spune Domnul, este să nu ne pierdem gustul – Asta înseamnă să nu încetăm să mărturisim pe Domnul. Poate ai făcut-o cândva, ai fost plin de râvnă, dar ai fost prigonit, ai fost nedreptățit și rănit. De atunci, te-ai lăsat mai jos. Nu îți pierde gustul! Chiar dacă este greu, așa este sarea, ea se consumă pe sine ca să își poate face efectul. Chiar dacă păcatul a crescut, chiar dacă oamenii se schimbă mai greu, tu trebuie să vestești evanghelia, să te lupți pentru Hristos. Asta costă, și Domnul a spus asta preventiv, dar este o misiune, este o chemare sfântă. Dacă ne-am rănit, să ne legăm rănile, să ne eliberăm de orice rău și păcat, să ne întărim prin har și Duhul Sfânt, să revenim din nou la această lucrare. Sunt niște suflete la mijloc care se pot pierde sau se pot câștiga. Asta înseamnă să nu îți pierzi sarea!

Voi sunteți lumina lumii!

Trebuie să realizăm că Hristos este lumina adevărată – Noi luminăm doar pentru că am ajuns să credem în El, am ajuns ca El să locuiască în viața noastră, iar când se întâmplă acest lucru în mod implicit luminăm și noi.

A lumina înseamnă a cunoaște ceva – Ceva ce este de folos tuturor. A lumina înseamnă a oferi șansa cuiva să scape, să facă ceva, cu toată libertatea și bunăvoința. Este o lucrare de o adâncă bunătate, o slujire nobilă, înălțătoare. Nu este prozelitism, bigotism, sau alte cuvinte josnice ale celor meschini, scăpați de aceste prejudecăți și faceți ce trebuie! Imaginați-vă cât de mult ajută un far țărmul unei mări, un far la mașină, un stâlp pe o șosea, fără acestea totul ar fi cu mult mai greu. Noi când vedem așa ceva undeva spunem: ”oameni civilizați!”. La fel este și la nivel de suflet!

 Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s