Mesaj la întruparea Domnului Iisus

Trăim vremuri care se schimbă cu repeziciune, suntem bulversați. Mulți nu se pot orienta ușor, sunt agitați, nu mai știu exact ce să creadă, ce e bine, ce nu este bine. Oamenii se confruntă tot mai mult cu conceptul ”corectitudine politică”, în tot mai multe țări pentru asta sunt amenințați cu ani de închisoare.

jesus is born
Biblia în imagini

Ce reprezintă pentru noi totuși crăciunul? Care sunt lucrurile importante? Este un așa de mare eveniment pentru comercianți. Este totuși de observat cât de mult știu să exploateze momentul dpdv financiar, dar și să evite totuși adevărul real al evenimentului. Oare nu se cade cu atât mai mult nouă, care suntem destinatarii de drept al acestui eveniment, creștinii, să spunem despre ce este vorba în acest eveniment?

Întruparea Domnului Isus pe pământ este un act profund spiritual și teologic. Înainte ca omul să fie izgonit din Eden, i s-a promis un Eliberator: ”Sămânța femeii îți va zdrobi capul” (șarpelui) Geneza 3,15 . Isaia reafirmă această promisiune spunând: ”De aceea, Domnul însuşi vă va da un semn: „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel.” (Isaia 7:14) Acest semn face referire în mod clar la promisiunea edenică ”sămânța femeii”. Acest eveniment își merită cinstea primită de a împărții istoria în două, pentru că El, Hristos, Mesia, este Eliberatorul promis omenirii de la început. Acest eveniment este de fapt esența crăciunului. Nu știu cât de clar se vede în zilele acestea pe pământ acest lucru.

Toate ritualurile, toate obiceiurile, tradițiile, sunt bune dacă susțin și sprijinesc acest eveniment, dacă îl umbresc ele fac rău. Trebui să fim atenți la diluarea acestei sărbători. Este vorba despre Hristos! Bun, așa este, dar implicațiile nașterii lui Hristos, de ce a trebuit să vină Hristos, care este mesajul lui Hristos venit pe pământ de fapt? Acest lucru trebuie să ne intereseze. Să nu fim ușori!

Când Domnul a ales să se nască pe pământ, El s-a desbrăcat de gloria cerească, dar El este ”oglindirea slavei și întipărirea ființei lui Dumnezeu” Evrei 1,3. Acest lucru, pe lângă drăgălășia unui copilaș, trebuie să ne atragă atenția în mod deosebit! Îngerii acest lucru îl aveau în vedere când lăudau pe Domnul! ”Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii!” (Coloseni 2:9) Prin Isus, dar nu acel prunc în mod deosebit, ci acel Adult care a început să trăiască și să vorbească despre voia lui Dumnezeu, noi începem să îl cunoaștem, să îl vedem pe Tatăl. Tatăl este la fel ca Fiul! Dacă vrei să îl cunoști pe Dumnezeu, trebuie să te uiți cu atenție la Fiul! ”Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl!” Ioan 14,9.  El a venit la noi ca să ni-L aducă aproape pe Tatăl. Prin Fiul, Dumnezeu s-a coborât pe pământ și a trăit printre noi plin de har și de adevăr. Să facem tot ce ne-a spus Hristos, pentru El este unica șansă pentru omenire, cât și pentru fiecare om în parte!

Cred că aceste lucruri trebuie să ni le reamintim și să vorbim despre ele în pragul acestei sărbători!

Sărbători fericite!

4 gânduri despre „Mesaj la întruparea Domnului Iisus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s