Iertarea – marea eliberare in prezența lui Dumnezeu

Una din condițiile esențiale când ne rugăm, atunci când vrem să ne încărcăm de puterea prezenței lui Dumnezeu, este iertarea. Este o condiție pe care Domnul o repetă cu consecvență în viața noastră de rugăciune.

Şi, cînd staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentruca şi Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre.  (Marcu 11:25)

Adesea oamenii spun că nu își stăpânesc iertarea, adică nu o pot controla, nu o pot exercita. Acest lucru nu este adevărat. Există însă confuzie în privința iertării, cum că a ierta înseamnă a nu mai simți nimic rău față de acea persoană, a avea o privire curată față de ea etc. Acestea sunt, ca să fiu cinstit, ipocrizii. Iertarea ține mai mult de voință decât de sentiment, ca și iubirea, iar a ierta are de a face mai mult cu a nu mai pomeni de numele acela pe care l-ai iertat, decât a avea o privire nu știu cum.

A ierta din toată inima, înseamnă să faci aceste lucruri cu totă puterea ta!

2 gânduri despre „Iertarea – marea eliberare in prezența lui Dumnezeu

  1. Cineva spunea: „Trebuie sa ierti in asa fel incat sa uiti, sa-ti iasa din minte.” Numai ca, ce facem cu apostolul Pavel, care, ii spunea lui Timotei: „Alexandru caldararul mi-a facut mult rau. Pazeste-te de el…” A ierta presupune a nu mai tine in cont de faptul ca cineva merita o pedeapsa; cineva trebuie sa suporte niste consecinte. Iertarea presupune absolvirea de vina (d.p.d.v. juridic) si vinovatie.
    Cum se rezolva dilema dintre iertare si disciplinare?

    1. Pety, e buna interventia ta! Pavel e realist, el nu se plange de Alexandru, pentru ca la iertat, doar previne pe ucenicul lui cu prudenta. Asta avem voie sa facem. Cand spuneam sa nu mai vorbesti de acea persoana, ma refer la a te plange, a ii face rau lui, sau tie pomenind mereu de el. Aici Pavel nu pune pe Timotei impotriva lui Alexandru. Acest lucru e curat. Si Isus a spus lui Irod – vulpe. Cat despre disciplina, o face Dumnezeu. Noi actionam doar organizatoric, cine fura, nu il punem casier; cine nu asculta de Domnul, nu il punem invatator. Cat despre ridicarea lor, munca aceasta grea o face Dumnezeu, noi facem ce putem, ce ne spune Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s