Ochiul sănatos şi ochiul rău

Ochiul este lumina trupului tău. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău este plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, trupul tău este plin de întuneric. Ia seama, dar, ca lumina care este în tine să nu fie întuneric. Luca 11, 34-35

Am întâlnit adesea sintagma: „Esti robul propriei tale minți” spusă sub diverse forme. Fapt este că oamenii işi dau seama că problema lor este în minte de cele mai multe ori. Oamenii care sunt stăpâni pe domeniul lor: muzica, sport, istorie; sunt încrezători, nu fac greşeli, stiu să iasă din orice situatie, nu se ingrijorează şi nu se pierd. Dimpotrivă, celor care le-a intrat în minte, nici ei ni stiu cum, sentimentul îndoielii, al suspiciunii, al nesiguranței, cum se face că numai pe acolo se învârt.

De fapt aceste lucruri nu vin din senin, ci atitudinea noastră, credința şi gândirea noastră le creează. Domnul numeşte toate acestea „ochiul tău”, adică felum cum vezi lucrurile, cum le judeci, cum le aştepți. Dacă o faci corect, e bine, daca nu, nu este bine. Totul se schimbă, dupa ochiul tău şi doar pentru tine.

Cum facem ca ochiul nostru sa se îmbunătățească, să se însănătoşească?

Psa 119:105 spune:

„CuvîntulTău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.”

Ochiul are nevoie de o perioadă de vindecare, de o perioata de refacere. El nu se poate vindeca decât prin Cuvantul lui Dumnezeu, care îl educă cu blândețe, îl luminează, îi oferă un punct de scrijin – „Ce spune Dumnezeu” , „Ce este scris”, cum spunea Domnul. Ați văzut că acest lucru L-a scos din ispită? (Ispitirea din pustie) Nu ştiți cât de important este pentru un suflet să ştie sigur acest lucru.

Ar trebui să ajungem sa vedem aşa cum vede Dumnezeu viața, să gândim ca Dumnezeu prin Cuvant şi Duhul Sfânt. Orice gând să il facem rob ascultării de Hristos. Acesta este un proces amplu care trebuie întreținut apoi.

Col 3:16

Cuvîntul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea.

Cuvantul ne face în capabili (destoinici) pentru orice lucrare bună. 2 Tim. 3,17

3 gânduri despre „Ochiul sănatos şi ochiul rău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s