Nu îți părăsi postul!

1325771508Copii vanzatori de ziara, ziarele vremii Universul si DimineataO bandă de hoți vroiau să spargă o bancă, așa că trimite un sol să inspecteze banca. Se întoarce și spune: ”Este foarte greu să atacăm această bancă, este bine păzită, și fiecare jandarm stă la locul lui, nimeni nu lipsește de nicăieri.” Stă și se gândește bine șeful bandei și spune: ”Știu ce avem de făcut!” Și au luat un tinerel care vindea ziare, l-au plătit să intre în bancă și să începe să strige ca lumea să cumpere ziarul lui. ”Hai la ziare! Hai la ziare! Un om informat, e de două ori înarmat! Cine-i bine informat nu mai poate fi manipulat! s.a.” Au venit jandarmii politicoși la el, (dar și naivi) să îi spună cu frumosul că nu acolo trebuie să vândă el ziare (de ca și cum pe el nu îl ducea capul că așa trebuie să fie). Băiatul isteț a început să sară ca o capră prin bancă strigând pentru ziarele lui până ce nici un jandarm nu mai era la locul lui și era o gălăgie de nedescris. În timpul acesta hoții au operat în zona lor și au spart banca cu succes.

Ce vreau să spun cu asta? Exact așa procedează cel rău când vrea să fure suflete dintr-o adunare, crează o hărmălaie, așteptând ca jandarmii, lucrătorii, păstării, liderii, să plece de la locul lor. El, cel rău, nu poate face nimic cât timp toți ”jandarmii” sunt la locul lor. El poate orera doar atunci când în naivitatea lor lucrătorii se iau după ”vânzătorii de ziare”. Și aici vorbe ca aceastea ”cel mai înțelept cedează primul”, ”fac ce a făcut Avraam cu Lot” nu exprimă decât ignoranță și lipsă de pricepere spirituală, lăsând locul gol pentru ca cel rău să piardă suflete.

Doamne dă înțelepciune!

PS această ilustrație o spunea Sabina Wurmbrand odată fratelui Brânzai când acesta trecea printr-o încercare.

sursă foto

6 gânduri despre „Nu îți părăsi postul!

  1. uneori (nu e cazul situatiei descrise, e mai aproape de ce s-a intamplat intre Avraam si Lot ) Dumnezeu vrea sa traim in pace si atunci solutia este separarea de cei care iti provoaca durere (si provoaca este exact ce vreau sa spun si din pacate vorbesc de credinciosi)

  2. Sincer din cate inteleg eu cam orice implica parasirea unui post (inclusiv Avraam si Lot, Lot a a vut mult de patmit in urma separarii de Avraam, dar a fost mantuit). Ceea ce incerc sa spun este ca in mod cert Satan vrea dezbinare (nimic de comentat aici), dar din pacate pe cei care nu vor sa fie ajutati nu poti decat sa te rogi pentru ei si sa parasesti postul ca sa zic asa (adica s-o iei pe alt drum).

  3. Sunt două lucruri aici: una este lucrul cu oamenii, și aici este valabil ce zici tu, că nu poți lucra decât atât cât te lasă cel în cauză, dacă cineva te persecută, îl lași și mergi mai departe; și al doile lucru este chemarea ta de a vesti evanghelia, sau de a cânta, de a păstori, nu știu. Aceasta nu trebuie părăsită, este ca și neascultarea, ai ratat ținta, nu ai continuat pentru a că era un preț de plătit. Aici trebuie să fii înțelept și prudent, nu trebuie să te omori singur, trebuie să faci uneori un pas înapoi, tocmai pentru a merge mai departe, dar trebuie reorientate lucrurile, pentru că mandatul e mandat, misiunea este misiune, dar în toate trebuie văzută voia lui Dumnezeu. Sper să mă fi făcut înțeles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s